Rådhuspladsen spærret: Lækage stoppede arbejde

Lækage med jord og vand stoppede i dag metrobyggeriet under Rådhuspladsen.

Opdatering: Tidligere i dag skrev vi, at det var en sprængning, der var gået galt ved metrobyggeriet. Dette er dog ikke rigtigt. 

- Der er ikke sket noget voldsomt, men der kommer en masse vand op ad jorden. Det skal vi lige have styr på, siger Henrik Brix, vagtchef hos Københavns Politi til Ekstra Bladet.

Politiet understreger, at ingen er kommet til skade.

Ifølge Metroselskabet var det en lækage ved borringen, der sendte vand og jord ud. Og derfor er det procedure at standse arbejdet og undersøger problemet nærmere. 

- I forbindelse med færdiggørelsen af betonarbejdet på byggepladsen ved Rådhuspladsen er der konstateret en lækage på det sted, hvor tunnel og station møder hinanden. I den forbindelse trænger der vand og jord ind i selve skakten. Dette kan medføre en risiko for sætninger. Entreprenøren er i øjeblikket i gang med at lukke hullet, og vi måler hele tiden på de omkringliggende bygninger og er i tæt dialog med myndighederne. Der er i øjeblikket lukket for trafik på en mindre del af Vester Voldgade uden for byggepladsen, Jens Kjærgaard,  projektdirektør for Cityringen.

Afspærringen af Rådhuspladsen er nu ophævet. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik