Foto: TV2 Lorry

Rådgivning for udsatte borgere i fare

Settlementets psykologrådgivning er lukket og hele rådgivningen er i fare på grund af mangel på midler. Kommunen melder hus forbi.

På Vesterbro har rådgivningen hos Settlementet netop sagt farvel til deres fastansatte psykolog. Der var ikke råd til at beholde stillingen. Og resten af rådgivningen hos foreningen, der hovedsageligt er baseret på frivillig arbejdskraft er også i fare.

De mangler 800.000 i bevillinger i år og Settlementet har netop sendt et nødråb til Københavns kommune for at få del i overførselspengene. De skattekroner, der er tilover fra sidste års budget skal nemlig fordeles nu, lige efter påsken.

Men trods rådgivningschef Eva Tetzlafs forsøg på at rette henvendelse til kommunen for at komme i betragtning i overførselssagen, ser det sort ud.

- Vi har haft besøg af flere politikere og selv været på rådhuset. Det er hver gang endt med en masse ros for vores arbejde, men vi kan ikke leve af ros. Ingen har indtil videre sagt noget om, at de vil tage os med til forhandlingsbordet, siger hun til Vesterbro Bladet.

Hvis rådgivningen ender med at lukke, mister man en masse frivillige, der har oparbejdet en unik ekspertise med brugerne af tilbuddet.

Siden 2009 har Settlementet sørget for gratis psykologhjælp og rådgivning til udsatte borgere.

Halvdelen af brugerne er enlige forsørgere. Altså både voksne og børn, der har brug for støtte til alt fra rod i økonomien til personlige problemer.