R vil have Støjberg til at lukke ugandiske homoaktivister ind

Tre ugandere har fået nej til at komme til Copenhagen Pride for at fortælle om vilkårene for homoseksuelle i hjemlandet.

Udlændinge- og integrationsminister Inger Støjberg (V) bør gå ind i sagen om tre LGBT-aktivister fra Uganda, der er blevet nægtet indrejse til Danmark i forbindelse med Copenhagen Pride.

Det mener De Radikales politiske ordfører, Sofie Carsten Nielsen.

- Det er vigtigt, fordi der er lande rundt omkring i verden, herunder Uganda, der ikke anerkender, at homoseksuelle, biseksuelle og transpersoner har de samme rettigheder som alle andre, siger hun.

Norsk ambassade siger nej

Det er organisationen LGBT Danmark, der har inviteret tre homoseksuelle aktivister fra Uganda til Copenhagen Pride 15. til 20. august for at fortælle om livet som homoseksuel i Uganda.

Men den norske ambassade i Uganda, der også behandler visumansøgninger for Danmark, vurderer, at aktivisterne ville blive i Danmark efter Copenhagen Pride.

Derfor har de fået et nej til visum, skriver Politiken fredag.

R: Danske myndigheder bør selv vurdere sagen

De tre personer fra Uganda arbejder ifølge avisen på et danskstøttet projekt for homoseksuelle.

De danske myndigheder bør selv vurdere sagen, mener R.

- Jeg kan forstå, at det ikke er meget grundigt, at de her aktivister er blevet vurderet. De er inviteret herop som gæster i den meget store begivenhed, som Priden er, siger Sofie Carsten Nielsen. /ritzau/


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik