R-spidskandidat: Jeg er også klar til at blive borgmester

Det handler først og fremmest om politikken, understreger Radikale Venstres Lone Loklindt efter at have droppet samarbejdspartneren gennem 24 år.

- Jeg tror, det vil være godt med fornyelse. Der er lidt Korsbæk-stemning over det, og der kan godt trænge til at blive luftet ud.

Sådan lyder det onsdag fra Radikale Venstres spidskandidat på Frederiksberg, tidligere folketingsmedlem og før det endda medlem af kommunalbestyrelsen, Lone Loklindt.

Tidligere på dagen meldte partiet ud, at det efter at have samarbejdet med Det Konservative Folkeparti, der har regeret på Frederiksberg de sidste 108 år, nu går efter at samarbejde med Socialdemokratiet og venstrefløjen.

quote Undervejs mens vi skrev vores valgprogram blev vi mere og mere klar over, at der var mange af de ting, vi gerne vil, som vi kan finde bedre fodslag med centrum-venstre om

Lone Loklindt, spidskandidat, Radikale Venstre, Frederiksberg

24 års samarbejde brydes

De seneste 24 år har Radikale Venstre ellers peget på en konservativ borgmester.

- Vi har haft en grundig proces. Undervejs mens vi skrev vores valgprogram blev vi mere og mere klar over, at der var mange af de ting, vi gerne vil, som vi kan finde bedre fodslag med centrum-venstre om, siger Lone Loklindt til TV 2 Lorry.

Samarbejdet med borgmester Jørgen Glenthøj og resten af den borgerlige blok på Frederiksberg Rådhus har ifølge den radikale frontfigur været ”godt”, men der er et men:

- En blok, der lukker sig om sig selv

- Det er som om det mere og mere er blevet en blok, der lukker sig om sig selv. Samarbejdsformen har været blokerende for at tænke bredere. Vi vil gerne, at det foregår mere åbent og mere bredt. At borgerne bliver inddraget, der hvor det giver mening, tilføjer hun.

Forgæves har Radikale Venstre forsøgt at råbe Det Konservative Folkeparti op.

- Vi har påtalt, at vi synes, man trak lidt for meget til højre. Men i og med, at der var ikke stor imødekommenhed over for det, har vi kigget på politikken. Der er mere fodslag med centrum-venstre.

Hvem har flyttet sig?

Handler det også om, at I har flyttet jer politisk og fokuserer endnu mere på det grønne end ved sidste valg?

- Jeg synes ikke, det er os, der flyttet os. Jeg synes ikke, vi er blevet grønnere. Det er bare som om, det har været svært at få pengene ud af de andre. Vi er en så stor og ressourcestærk kommune, at det også er på tide at kigge på andet end skattelettelser eller grundskyldssænkninger. Vi mener, der er en masse ting, der kræver nytænkning.

Først og fremmest handler det for Radikale Venstre om politikken. Den skal være mere grøn, ligesom der skal mere fokus på børn og unge. Men hvem skal så være borgmester?

- Hvis valget falder ud til centrum-venstres fordel er der en socialdemokratisk borgmesterkandidat (Michael Vindfeldt, red.), men jeg er da også klar, hvis er opbakning til det. Det er enten ham eller mig, lyder det fra Lone Loklindt.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik