Public service-puljen kan ikke støtte public service-radio

I onsdags kom det frem, at internetradioen Third Ear må lukke ned, fordi pengekassen er tom.

Den lukning kunne være undgået, hvis Third Ear havde fået del i public service-puljen, hvor omkring 15 millioner kroner er øremærket til public service-radio, som ligger uden for Radio 24syv og DR-regi.

Third Ear er udsprunget af montagegruppen på P1 og laver i høj grad public service-radio. Men de kan imidlertid ikke søge om støtte, fordi den kun sender på internettet, skriver Information.

Det samme gælder for en anden oplagt støttemodtager, internetradioen Den Anden Radio. Bestyrelsesformand og initiativtager til Den Anden Radio, Georg Metz, mener, at man fra politisk side har tænkt for traditionelt:

»Der er mere fremtid i netradio, så det virker meget forældet kun at ville støtte FM-radio,« siger han. Samme holdning har Tim Hinman fra Third Ear:

»Hvis man vil sikre mangfoldighed og kvalitet i mediebillede i Danmark, så bliver man nødt til at tage de nye medier alvorligt,« siger han til Information.

De to radiostationer bakkes op af professor i kommunikation og rektor på RUC Ib Poulsen:

»Der sker en stor digital udvikling, og internetradio vinder i den grad frem. Derfor er det synd, at man er så relativt konservative i sine støtteprincipper,« siger Ib Poulsen til Information.

Ifølge medieforliget er det kun FM-radio, der dækker 50 procent af Danmark, der kan modtage støtte fra public service-puljen. Da DR og Radio 24syv ikke kan søge, betyder det, at det reelt set kun er stationerne Nova FM og Pop FM, der kan få del i de 15 millioner kroner.

Lokalradioerne har også en mulighed, hvis de går sammen i grupper og dermed dækker 50 procent af landet. Det forklarer områdedirektør Claus Ladegaard fra Filminstituttet, som administrerer public service-puljen.

»Der er ingen tvivl om, at hvis Third Ear og Den Anden Radio var søgeberrettigede, så ville de ligge inden for det, som vi kan støtte,« siger Claus Ladegaard, som kalder det »en politisk beslutning« at holde internetradio ude af public service-puljen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik