Psykisk syge: Måneders ventetid på botilbud

I påsken blev en ansat på et socialpsykiatrisk bosted myrdet af en beboer. Og køen til bostederne er alenlang - imens får patienterne det værre.

Psykisk syge, der er udskrevet fra sygehuset, må i København vente mange måneder, før de kan få plads på et psykiatrisk botilbud, der kan hjælpe dem videre til livet. Og i ventetiden får de det værre,

Ifølge bladet Socialrådgiveren, så er der i øjeblikket 358 personer i København, der er på venteliste til en plads på et botilbud. det er en voldsom stigning i forhold til 2008, da der stod 234 personer på listen. Den udvikling vækker bekymring.

- Når borgere ikke får et relevant behandlingstilbud, forværres deres situation. Og dermed øges risikoen for vold og trusler. I værste fald kan det have en dødelig udgang for medarbejdere, som vi jo har set eksempler på, siger Majbrit Berlau, formand for Dansk Socialrådgiverforening.

Hun henviser til den tragiske episode på institutionen Lindegården i Roskilde, hvor en ansat blev dræbt i påsken af en beboer.  Sagen vakte opsigt overalt og i området var naboerne chokerede. Læs om det her.

Hendes bekymring deles af Rasmus Balslev, fællestillidsrepræsentant i Københavns Kommune.

- Mange af dem er udfordret både i forhold til deres sociale kompetencer og deres fysiske og psykiske helbred. Og hvis ikke de får det opsyn, de burde have, kan de få det dårligere, siger han.

Københavns Kommune oplyser, ifølge Ritzau, at der er 35 nye pladser på vej i Københjavn i løbet af 2016.

 

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

svømmehaller collage

Se listen - her er skandale-svømmehallerne

Lynetteholm kystlandskab

Lynetteholm ændrer karakter: Her er de nye planer for det enorme projekt

Stevns Station

141 år gammel togstation skal flyttes

Jacob Gowland Jørgensen

playFamiliefar trodsede rejsevejledninger: - Jeg har brug for at komme væk fra hverdagen

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere