Psykisk syg kvinde vinder over kommune

Frederikssund Kommune handlede forkert, da en psykisk syg og selvmordstruet kvinde blev sendt i ressourceforløb.

Ankestyrelsen har netop afgjort, at Frederikssund kommune handlede forkert, da den sendte en 57-årig kvinde i ressourceforløb.

Kvinden er diagnosticeret med bipolar lidelse og har flere selvmordsforsøg bag sig, og selvom flere arbejdsprøvninger viste, at kvinden ingen arbejdsevne har, og flere psykiatere advarede om, at yderligere pres kunne koste hende livet, insisterede Frederikssund Kommune alligevel på at sende hende i ressourceforløb.

Det skriver Avisen.dk.

Ankestyrelsens afgørelse er vigtig og bør få principiel betydning, vurderer Kirsten Ketscher, juraprofessor på Københavns Universitet og ekspert i socialret.

- Den er et eksempel på en sag, hvor kommunen er gået langt over stregen i forhold til, hvad der er rimeligt. Der er mange sager, som ligger på grænsen, men den her må siges at være langt over grænsen. Det er meget kritisabelt og beskæmmende, siger hun til Avisen.dk.

Ankestyrelsen har ændret beslutningen, efter kvindens rådgiver klagede til dem.

Kvinden er slet ikke i målgruppen for et ressourceforløb, da det ud fra lægeerklæringer og arbejdsprøvninger er tydeligt, at hun ikke har en arbejdsevne, lyder begrundelsen fra Ankestyrelsen.

Kommunen burde derfor ikke have sendt hende i et ressourceforløb, men i stedet indledt en sag om førtidspension, skriver Avisen.dk.

Ophøjer Ankestyrelsen sagen til principsag, vil den desuden fungere som retningslinjer for kommunerne fremover.

 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik