Chikane og afpresning: Vrede Nørrebro-borgere siger stop

Borgere på Nørrebro i København samles onsdag aften i vrede over, at flere værtshuse bliver afpresset og chikaneret af en gruppe lokale unge.

Flere værtshuse på Ydre Nørrebro bliver i øjeblikket udsat for chikane og afpresning. Blandt andet Mucki Bar i Thorsgade. Gerningsmændene er en gruppe lokale unge.

Nu har en række borgere fået nok. Onsdag aften var de samlet til protestmøde.

I følge det kriminalpræventive samarbejde, SSP, er det en ny lokal gruppering, som står bag afpresningen af Mucki Bar.

Det er ikke første gang, værtshusholdere på Nørrebro oplever at blive chikaneret og afpresset.

Tilbage i 2012 blev bodegaejeren Jane Pedersen fra Cafe Viking landskendt, da hun stod offentligt frem og sagde fra overfor afpresserne.

De havde blandt andet angrebet hendes værtshus, Cafe Viking, med brosten og efterfølgende fulgt op med krav om beskyttelsespenge.

Selvom Jane Pedersen var bange valgte hun at stå frem - også i pressen.

Men Jane Pedersen har stadig mén af de mange trusler og hærværk, som hun oplevede for fire år siden. Hun reagerer for eksempel stærkt på høje lyde og udrykninger.

Trods de kedelige oplevelser har Jane Pedersen alligevel også en forståelse for de unge ballademagere. Og hun mener ikke, at det nødvendigvis er politi og straf, der løser problemerne med de unge:

- Vi skal have fat i dem og sige; du er god nok, du kan noget, kom nu, ikk',  sagde hun til TV 2 Lorry på mødet onsdag aften. 

Men meldingen er at både politi og de sociale myndigheder nu vil sætte hårdt ind over for de unge, som skaber problemerne lige nu.