Prosa advarer: Det kan gå helt galt

Hvis ikke der findes en løsning, kan det gå galt for nogle it-systemerne, advarer fagforening i it-konflikt.

Hvis ikke der findes en løsning på konflikten, så vil det på et eller andet tidspunkt gå "helt galt" for de it-systemer, som CSC har ansvaret for.
Det spår næstformanden i Prosa, Hanne Lykke Jespersen, efter at medlemmerne søndag sagde nej til et mæglingsforslag. Med CSC-ansattes nej fortsætter den langvarige strejke.
Hun forudser, at det kan blive områder som Skat, politiet, cpr-registret, sygehusene eller luftfarten, der bliver ramt, fordi der ikke er medarbejdere til at holde systemerne kørende på normalt niveau.
- Alle de systemer sander altså til på et tidspunkt. Det er mit indtryk, at det kører rigtigt dårligt, men at det er lykkes for CSC at få kunderne til at sige, at det går bedre, end det gør, siger Hanne Lykke Jespersen.
Indtil videre er det lykkedes CSC at holde systemerne kørende ved blandt andet at bruge indisk arbejdskraft. Men Prosas næstformand mener, at det kører på pumperne.
- Det ene problem er, hvis systemet falder ned, og de så ikke kan komme op igen. Det andet er den nødvendige basisvedligeholdelse, som når man ikke giver sin bil olie. Man kan ikke sige, hvad dag motoren bryder sammen, men vi ved jo, at det kommer, siger hun.
I øjeblikket er det ikke til sige, hvor hurtigt, der kan findes en løsning.
- Medlemmerne har nu kigget på det to gange, og de siger stadigvæk, at det ikke er godt nok. Nu er vores opgave at forhandle noget bedre igennem med CSC's ledelse, siger Hanne Lykke Jespersen.
Hun håber, at det kan lade sig gøre at finde en løsning ved at kigge på den såkaldte tryghedsaftale på tværs af hele CSC. Aftalen skal forhindre, at folk fyres i bundter, fordi arbejdet skal sendes til andre lande, lyder det.
I dag er det kun Prosas medlemmer, der står til at få deres aftale opsagt. Dermed vil det blive billigere at fyre dem fremfor de andre faggrupper på CSC, siger Prosa.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik