Projekt Røde Port på stand by

Roskilde Kommune sætter nu sagsbehandlingen af milliardbyggeriet »Projekt Røde Port« på stand by, indtil det er afklaret, om Bane Danmark vil sælge de involverede arealer, skriver DAGBLADET Roskilde.

Den kommunale sagsbehandling af milliard-byggeprojektet ved Røde Port i Roskilde bliver nu sat på stand by.
Det forklarer Roskilde Kommunes borgmester, Poul Lindor Nielsen (S). Borgmesterens beslutning kommer efter, det er kommet frem, at manden bag projektet, arkitekt Claus B. Hansen, ikke har sikret sig adgang til størstedelen af arealerne, som skal bruges til projektet. Disse arealer ejes i dag af Bane Danmark.
- Der ligger mange kommunale arbejdstimer i vurderingen af projektet i forhold til gældende lokalplaner. Så inden kommunen bruger for mange kræfter på dette projekt, skal der selvfølgelig være en afklaring af, om Bane Danmark vil sælge til Claus B. Hansen, siger Poul Lindor Nielsen.
Så indtil det er afklaret, så sætter kommunen det på stand by?
- Ja, det har jeg så ikke fået fortalt forvaltningen endnu, men det må være logisk.Vi arbejder med et areal, som ansøgeren ikke ejer. Derfor skal der ligge en forståelse mellem ansøgeren og grundejeren, inden kommunen går ind i noget. For vi har ikke nogen planer om at trække noget ned over hovedet på nogen, siger Poul Lindor Nielsen.
DAGBLADET beskrev torsdag, hvordan Claus B. Hansen ikke har sikret sig adgang til Bane Danmarks arealer. Bane Danmark har intet hørt til projektet siden et møde i juni sidste år, hvor Bane Danmark meddelte Claus B. Hansen, at de ikke kan undvære arealet omkring Roskilde Station.
Claus B. Hansen har forklaret, at det er DSB, der har haft ansvaret for, at Bane Danmark var taget i ed omkring projektet. Men det har DSB's projektudviklingschef, Steen Ø. Schmidt, afvist som direkte usandt.
Bane Danmark, DSB og Claus B. Hansen har aftalt at mødes i nærmeste fremtid i et forsøg på at få trådene redt ud.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik