Professor om GivBlod-tatoveringer: Hjernedødt!

Giv blod og få en billig tatovering. Det er essensen af en ny kampagne under Region Hovedstaden. Helt ude i hampen, mener professor.

- Det hører ingen steder hjemme, at GivBlod indgår et samarbejde med de to opreklamerede tatovører. Det er for hovedløst til at være sandt.

Professor Jørgen Serup er mildest talt ikke imponeret over et nyt samarbejde mellem GivBlod og den københavnske tatoveringsbutik The Old Barber Shop.

Samarbejdet betyder, at bloddonorer i Region Hovedstaden kan få en tatovering med det officielle logo for GivBlod, den røde bloddråbe, til en særlig god pris, nemlig 400 kroner.

På givblod.dk kan man læse, at samarbejdet sker for at 'imødekomme en lang række trofaste bloddonorers ønske'.

Men at GivBlod indgår et samarbejde med en tatovør er 'rimeligt hjernedødt', mener professor Jørgen Serup, der er leder af Tatoveringsklinikken på Bispebjerg Hospital.

- At blive tatoveret indebærer en risiko. At blive tatoveret med rød farve indebærer en yderligere risiko. Rød er den farlige farve. Det hører slet ikke hjemme sammen med at give blod. Man uddeler heller ikke cigaretter til unge, siger Jørgen Serup til TV 2 Lorry.

Han påpeger, at der er et modsætningsforhold i, at samarbejdet mellem GivBlod og tatovørbutikken hører ind under Region Hovedstaden.

- Det trækkker i to vidt forskellige retninger. Med det her initiativ er GivBlod med til at skabe tatoveringsofre, som vi skal reparere her på Bispebjerg. Det er en eklatant logisk brist, som ikke kan rummes indenfor den samme region. Det kan ikke være meningen, at GivBlod skal skabe sygdom, siger Jørgen Serup til TV 2 Lorry.

Kommunikationsansvarlig ved GivBlod, Merle Wiborg Romose, forstår ikke kritikken. Hun peger blandt andet på, at der er behov for 25.000 nye bloddonorer årligt, og at kampagnen er en måde at imødekomme de unge på.

Omkring 300 bloddonorer har indtil videre gjort brug af tilbuddet, vurderer tatoveringsbutikken The Old Barber Shop.

Du kan læse mere om det nye samarbejde her.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik