Private veje kan blive kommunale

Tanker om at privatisere kommunale veje kan nu ende i den helt modsatte retning.

Lyngby-Taarbæk var en af de kommuner, der via en hurtig lovændring i november blev lagt forhindringer i vejen for at afhænde offentlige veje til private hænder. Og nu overvejer kommunen i stedet at gøre alle veje kommunale, oplyser DR København.

Formand for Teknik- og miljøudvalget, Paul Knudsen (V), siger, at tanken hele tiden har været at skabe lige vilkår og ikke at spare penge. Derfor overvejer man nu, efter lynloven blev en realitet, at opklassifere alt til offentlige veje, så alle borgere kan få ens behandling.

- Der er selvfølgelig økonomiske udfordringer ved at gøre alle veje kommunale, men principper koster, og vi er i øjeblikket ved at regne på, hvad det vil koste. Før vi kan tage beslutningen, afventer vi dog også den endelige vejledning fra transportministeriet om særloven, siger han til DR København.

I lynloven fra transportminister Hans Christian Schmidt, som blev vedtaget tilbage i november sidste år, blev det besluttet, at kun veje, der er nyrenoverede og i tip-top stand kan overdrages til private. Samtidig skal privatiseringen varsles fire år inden, overdragelsen finder sted, så der altid skal afholdes kommunalvalg i perioden.

Andre kommuner som Dragør og Roskilde, der også havde planer om at privatisere flere kommunale veje, finder Lyngby-Taarbæks tanker spændende og vil hurtigst muligt tage det op til diskussion i deres teknik- og miljøudvalg.

Og det er en god ide at samle alle veje kommunalt, mener marketingschef Jørn Riishede Kristiansen fra ingeniørfirmaet Grontmij Carl Bro A/S:

- Vejteknisk og vedligeholdelsesmæssigt set er det den rigtige vej at gå. Ved at samle alle veje under en fælles paraply og dermed få større enheder, kan man også lave nogle større udbud og på den måde få større rabatter ved eksempelvis snerydning og vedligeholdelse. Derfor kan det på den korte bane koste kommunen noget ekstra, men på den lange bane kan man spare, siger han til DR København.

I Lyngby-Taarbæk Kommune forventer formand for Teknik- og miljøudvalget Paul Knudsen en afklaring på kommunens holdning inden sommerferien, så borgerne endelig kan få vished for, hvad kommunens plan med vejnettet er.
 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik