Forslag: Private vagter skal vogte plaget station

Før har man foreslået at ændre nævnet på Kokkedal Station, således at den skulle hedde Hørsholm Station med henvisning til kommunen, som den ligger i. 

Nu foreslår Konservative så at undersøge muligheden for at lønne private vagtværn for at sikre lov og orden på stationen, der har været plaget af kriminalitet i en årrække. 

Det skriver Lokalavisen.dk. 

De Konservative bakkes op af Venstre, der også vil skubbe på, for at få sagen undersøgt. Man er nemlig lige nu ved at udarbejde en såkaldt tryghedssskabende rapport i Miljø- og planlægningsudvalget. 

Ifølge Morten Slotved (K) har vagtværn længe været et konservativt ønske, som nu kan lade sig gøre, fordi der er politisk opbakning til det.

- Der er blevet flyttet nogle holdninger, siger han til Lokalavisen.

Han forestiller sig, at løsningen kan blive et samarbejde mellem et privat firma og så Nordsjællands Brandvæsen, som kan vogte over stedet. 

Kriminaliteten har ellers være faldende de seneste år. I 2014 blev der registreret 114 kriminelle hændelser på stationen, mens det sidste år var faldet til 75. I år er der forløbig registreret 22 hændelser.

Man har droppet forslaget om at ændre navnet til Hørsholm Station. 

Navneændringen fik da også massiv kritik fra både borgere og politikere. På Facebook blev det kaldt en "aprilsnar", "ren utopi" og "falsk tryghed". 

- Det her er useriøst. Og så er det et arrogant foreslag, hvor man kigger ned på Kokkedal, sagde Hussein Armandi, der er byrådsmedlem for Borgernes Stemme, til TV 2 Lorry. 

I flere af Københavns omegns kommuner har man hyret private vagtværn:

 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

20150610-174750-3-1920x1644we.jpg

playDansk Folkeparti reagerer på regnskabsrod for 37 millioner kroner

Hørsholm

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere