Privat indkvartering af flygtninge er en succes

Roskilde kommune mangler plads til at huse 100 flygtninge i år. Nu vil de gøre som Furesø kommune hvor den private indkvartering er en succes.

Karina Hansen har Mohamad og Hodda boende i sit anneks. Familien har lejet annekset ud til kommunen efter de var med til at borgermøde hvor kommunen søgte værter til at huse flygtninge.

Og hele 50 familier meldte sig - der i blandt Karina Hansens familie.

- Det giver mig noget at hjælpe det her par. Det gør mig glad, siger hun.

12 flygtninge bor nu hos danske familier. Og det er gået over al forventning, siger Ole Bondo, borgmester i Furesø. - Vi havde slet ikke drømt om at så mange kunne være interesseret, siger han.

I Roskilde vil man nu kopiere modellen.

- Jeg har sendt en forespørgsel ud om: Er der nogen, der har et ekstra teenageværelse, en længe på en gård, eller et hus de alligevel skal have lejet ud. Så har vi brug for ekstra pladser til de flygtninge, som har fået opholdstilladelse, og som vi gerne vil have integreret hurtigst muligt og bedst muligt i lokalsamfundet, siger borgmester Joy Mogensen til TV 2 Lorry.

Som privat udlejer er det Roskilde Kommune, der står på lejekontrakten.

Derfor er det vigtigt for kommunen, at udlejeren og flygtingene kommer godt overens.

Hos Karina Hansen vender de tingene over en kop kaffe. Mohamad Nizar Ghabour, der bor hos hende, siger : - Det er vigtigt at vi er sammen med folk, der taler dansk, ellers tager det lang tid at blive integreret.

Men interesserede skal kunne yde noget ekstra i hverdagen:

- Man skal også være indstillet på at man skal yde ekstra. Det er ikke bare at få de her mennesker ind. Man skal også være en støtte for dem i hverdagen.

Se hele indslaget i vores udsendelse i aften, fredag, kl. 19.30.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik