Prinsens Bro forventes at være færdigrenoveret til september 2017 Foto: Gottlieb Paludan Architects

Prinsens Bro skal renoveres

De næste seks måneder skal Prinsens Bro totalrenoveres. Fodgængere og cyklister får en stibro, mens bilisterne må køre helt udenom

Teknik- og Miljøforvaltningen tager i dag arbejdshandskerne på og går i gang med at renovere Prinsens Bro, der forbinder Ny Kongensgade og Tøjhusgade i indre København. 

Broen skal have en ny overbygning, der er tegnet med henblik på at vedligeholde broens oprindelige sjæl i et mere tidssvarende design. 

Det kræver, at hele broen bliver udskiftet pånær selve bropillerne. Byggeprojektet vil medføre, at der bliver lukket for al trafik i byggeperioden. 

Der vil dog blive opført en stibro, så cyklister og forgængere fortsat kan komme fra A til B lige ved siden af den oprindelige bro. Derimod må bilister søge nye veje og kan i stedet krydse kanalen via eksempelvis Stormbroen eller Bryghusbroen.

Er du derimod i båd, kan du størstedelen af renoveringstiden stadig vippe af sted under broen. 

Læs også Vrede passagerer: "Det nye 5C fungerer absolut og slet ikke"

Broen var i værre stand end forventet

Renoveringsprojektet af Prinsens Bro gik i gang allerede i maj sidste år, men det blev hurtigt slået fast, at broen var i langt værre stand, end det var forventet. 

Istandsættelsen blev derfor sat på stand-by, mens papir og pen blev hevet frem. Nu er brooverbygningen udarbejdet, og renoveringen kan sættes i gang igen. 

I starten af projektet vil der forekomme en del støj og støv, men det vil hurtigt stilne af. 

Prinsens Bro forventes at være køreklar igen ved udgangen af september 2017. 

 

Læs også DI: Det er en dårlig idé med betalingszone i hele København