Prins Henrik tilbringer sin sidste tid på Fredensborg Slot

Prins Henrik er tirsdag overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot.

Prins Henrik er tirsdag blevet overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor han ønsker at opholde sig i sin sidste tid.

quote Her kan prinsen være omgivet af familien og opholde sig i rammer, der betyder noget for ham.

Lene Balleby, kongehusets pressechef

Det oplyser kongehuset i en pressemeddelelse.

- Prinsens tilstand forbliver alvorlig, skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Kongehusets pressechef, Lene Balleby, uddyber over for Billed-Bladet, hvorfor prins Henrik har ønsket at komme til Fredensborg:

- Her kan prinsen være omgivet af familien og opholde sig i rammer, der betyder noget for ham, siger hun.

Dronningen befinder sig også på Fredensborg.

Besøg af hele familien

Prins Henrik har været indlagt på Rigshospitalet siden 28. januar efter at have været i Sharm el Sheikh i Egypten siden 4. januar.

I fredags meddelte hoffet, at prinsens tilstand var alvorlig. Det fik kronprins Frederik til at afbryde sit besøg til vinter-OL i Sydkorea, ligesom familien har besøgt prinsen på Rigshospitalet. 

Det har tidligere været meddelt fra kongehuset, at prinsen har fået konstateret en godartet svulst i venstre lunge, og at han skulle i behandling for en lungeinfektion.

Her ses Fredensborg Slot, hvor prins Henrik vil tilbringe sin sidste tid.
Her ses Fredensborg Slot, hvor prins Henrik vil tilbringe sin sidste tid.
Foto: Scanpix

Hoffet har dog ikke meldt noget nærmere ud om prinsens diagnose.

Prinsens tilstand har fået dronningen til at aflyse arrangementer i den kommende tid.

Dronningen aflyser en offentlig audiens 19. februar. Derudover skulle dronningen have deltaget i Skuespilhusets tiårsjubilæum i København fredag 16. februar, men det er også blevet fjernet fra kalenderen.

I september meddelte kongehuset ud, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.

En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meddelte, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.

Fredensborg Slot er regentparrets andet hjem

Fredensborg Slot bruges normalt af prins Henrik og Dronningen i foråret og efteråret, mens de i vintermånederne bor på Amalienborg. I år flyttede Dronningen til Fredensborg tidligere end normalt på grund af prins Henriks sygdom.

Her afholdes desuden ofte de store begivenheder i kongefamilien som for eksempel bryllups- og fødselsdagsfester. Kronprinsesse Mary og kronprins Frederiks bryllup blev blandt andet afholdt på Fredensborg.

Her ses regentparret vinke til Fredensborgs borgere under et fakkeltog i 2015.
Her ses regentparret vinke til Fredensborgs borgere under et fakkeltog i 2015.
Foto: undefined

I juni fejrede regentparret deres guldbryllup på Fredensborg med hele familien. Her gav Prins Henrik en skulptur til sin hustru i gave ved navn "Miss Fredensborg". Guldbrylluppet blev ikke markeret officielt.

Derudover modtager man statsoverhoveder fra hele verden på Fredensborg Slot.

Der er tradition for, at borgerne i Fredensborg går fakkeltog i den Indre Slotsgård, når regentparret rykker til slottet i foråret. Den tradition har man holdt ved lige siden 1988.

Læs mere om prins Henriks sygdomsforløb:

  • Juli 2017:
 Prins Henrik bliver opereret på Aarhus Universitetshospital i Skejby. Han bliver opereret i højre lyske og får en ballonudvidelse i højre bækkenkar.
Operationen bliver foretaget som følge af forsnævringer på pulsårerne, der også er kendt som åreforkalkninger. Prinsen er indlagt i omkring en uge i forbindelse med indgrebet.
 
  • August 2017:
 Prins Henrik bliver indlagt på Rigshospitalet efter tiltagende smerter i højre ben. Smerterne er eftervirkninger fra operationen i juli, som ellers forløb efter planen.
Prinsen bliver behandlet medicinsk, og der forventes ikke yderligere kirurgiske indgreb.
Han er indlagt i lidt mere end en uge.
 
  • September 2017
Kongehuset meddeler, at prins Henrik lider af demens. Demensdiagnosen betyder, at prinsens kognitive funktionsniveau er svækket.
En måned tidligere vakte prinsen stor opsigt, da han meldte ud, at han ikke ønskede at blive begravet ved siden af sin hustru, dronning Margrethe, i Roskilde Domkirke som planlagt.
 
  • Januar 2018:
 Den 28. januar bliver prins Henrik indlagt på Rigshospitalet. Indlæggelsen sker i forlængelse af sygdom opstået i Egypten.
 
  • Februar 2018:
 Prins Henrik bliver undersøgt for en tumor i venstre lunge. Den viser sig at være godartet, oplyser kongehuset 2. februar.
 
  • En uge senere, 9. februar, lyder meldingen fra kongehuset, at prins Henriks tilstand er alvorligt forværret.  Han overføres til Infektionsmedicinsk Klinik med en lungeinfektion.
     
  • Den 13. februar bliver prins Henrik overført fra Rigshospitalet til Fredensborg Slot, hvor prinsen ønsker at opholde sig i sin sidste tid.
Kilder: Ritzau, kongehuset.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik