Presset motorvej åbner nødsporet for morgenbilister

Fra december åbnes der op for kørsel i nødsporet på strækningen mellem Værløse og Ring 4.

Bilisterne på en af landets mest trafikerede motorvejsstrækninger får nu en længe ventet gave fra Vejdirektoratet.

På strækningen mellem Værløse og Ring 4 ved Ishøj åbnes der fra december af op for kørsel i nødsporet i morgenmyldretiden. Det skriver Vejdirektoratet i en pressemeddelelse mandag.

På en almindelig hverdagsmorgen opstår der typisk længere bilkøer på grund af presset på den trafikerede strækning.

Nødspor skal for første gang bruges som trængselsbegrænsning

Og derfor vil kørsel i nødsporet i morgenmyldretiden på hverdage være tilladt fra december, fortæller afdelingsleder fra Vejdirektoratet, Stine Bendsen.

- Hidtil har kørsel i nødsporet været forbeholdt udrykningskøretøjer og er blevet brugt til at lede motorvejstrafik forbi større vejarbejder, oplyser Stine Bendsen i pressemeddelelsen.

- Men nu prøver vi for første gang at bruge det som middel til at begrænse trængslen, sådan som vi kender det fra blandt andet Holland og Tyskland.

Variable infotavler sættes op

Vejdirektoratet har allerede forstærket nødsporet på strækningen, så det kan bære de nødvendige trafikmængder. Nu følger så nogle måneder, hvor blandt andet variable informationstavler og det underliggende udstyr bliver sat op.

De nye informationstavler på strækningen skal oplyse bilisterne om, hvornår de kan køre i nødsporet. Det er kun få timer dagligt, at man vil opleve denne ændring.

På øvrige tidspunkter vil strækningen fungere som hidtil, hvor nødsporet udelukkende fungerer som nødspor og ikke kan benyttes af almindelige bilister som ekstra kørebane.

- Udrykningskøretøjer vil selvfølgelig stadig have førsteret til at bruge sporet, så hvis der kommer en udrykning eller et køretøj havarerer på strækningen, kan vi ved styring af tavlerne hurtigt lukke sporet for anden trafik, siger Stine Bendsen.

Hun fortæller, at når tavlerne er på plads, vil de være overdækket i en periode, mens de testes grundigt, og omkring december forventer hun, at de er klar til at blive taget i brug.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik