Presset borgmester håber, puljepenge kan forhindre massefyringer

Halsnæs-borgmester Steffen Jensen mødtes fredag med Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

Opdatering: Halsnæs fik 26 millioner kroner fra Økonomi- og Indenrigsministeriets pulje. Alligevel er kommunen tvunget til at fyre et sted mellem 65 og 80 medarbejdere.

 

140 kommunalt ansatte i Halsnæs står til fyring.

Det står klart, efter at det torsdag kom frem, at kommunen befinder sig i en økonomisk suppedas så klistret, at 70 millioner kroner skal spares.

Fredag middag foretog borgmester Steffen Jensen fra Socialdemokratiet så en slags moderne bodsvandring.

Med et møde med Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille fra Liberal Alliance i kalenderen er det borgmesterens håb, at få del i ministeriets pulje til kommuner med underskud på budgettet.

- Jeg synes, vi skal have en større andel i de tilskudspuljer, der er mulighed for i en periode, siger borgmester Steffen Jensen i bilen på vej mod mødet med ministeren.

Økonomi- og Indenrigsministeriet har afsat 300 millioner kroner i en pulje til at imødekomme kommuner med budgetunderskud. Det er den pulje, Halsnæs har søgt om at få del i.

Rådhusets byråd skal spare 70 millioner kroner i næste års budget. Besparelserne kan udmunde i omkring 140 fyringer i kommunen.
Rådhusets byråd skal spare 70 millioner kroner i næste års budget. Besparelserne kan udmunde i omkring 140 fyringer i kommunen.
Foto: TV 2 Kosmopol

Bør næppe regne med økonomisk redningskrans

Borgmesteren bør dog ikke forvente, at fredagens canossagang betyder, at det økonomiske hul godtgøres fyldigt fra de statslige midler.

Halsnæs er nemlig langt fra er den eneste kommune i landet med finansvirvar. I Jylland skal kommuner som Mariagerfjord og Norddjurs spare henholdsvis 123 millioner kroner og 119 millioner kroner.

Ifølge TV 2 Nyhederne har 58 af landets 98 kommuner søgt om del i puljen. Typisk er det lidt under halvdelen af dem, der søger puljen, der får del i de 300 millioner.

Halsnæs-borgmesteren håber, at den Nordsjællandske kommune er blandt de udvalgte, der kan få en økonomisk håndsrækning.

- Jeg håber selvfølgelig, at ,når man skal prioritere de penge, kigger man på de kommuner, der er hårdest ramt. Der er Halsnæs en af dem, siger Steffen Jensen.

Tilsagn om hjælp fik borgmesteren dog ikke noget af ved fredagens møde. De kommuner, der har ansøgt puljen, bør forvente svar inden for de nærmeste 14 dage, hvor puljeandele offentliggøres.

- Først og fremmest så synes jeg, man skal se sine budgetter igennem med en tættekam, så man kan se, hvad man selv skal gøre. Så er der nogle enkelte, der har en meget udsat økonomi, og dem vil vi gerne se på, om vi kan hjælpe, siger Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille til TV 2 Lorry. 

Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille udsteder ingen garantier.
Økonomi- og indenrigsminister Simon Emil Ammitzbøll-Bille udsteder ingen garantier.
Foto: TV 2 Kosmopol

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik