Pres på lægerne i Hillerød: Ingen adgang for nye patienter

Samtlige 30 praktiserende læger i Hillerød har lukket for tilgang af nye patienter.

Det er i øjeblikket helt umuligt at få en læge i Hillerød Kommune, da samtlige 30 praktiserende læger i kommunen har lukket for tilgang af nye patienter.

Det skriver Hillerød Posten.

Tilflyttere og borgere, der ønsker at skifte læge, må i stedet ty til de omkringliggende kommuner for at finde en læge.

Jesper Lihn, der er enhedschef i Center for Sundhed på Regionsgården i Hillerød, oplyser til Hillerød Posten, at en del af forklaringen formentlig er, at kommunen har fået en masse nye tilflyttere de senere år, hvilket har lagt pres på lægerne.   

Han fortæller endvidere, at Region Hovedstaden sidste år udvidede kapaciteten med 13 læger i hele regionen, og at der fra næste år kommer syv ekstra læger i regionen.

Uvist om Hillerød får flere læger

Om Hillerød Kommune i den forbindelse får øget antallet af læger er dog uvist, eftersom at regionrådspolitikerne endnu ikke har taget stilling til fordelingen af de syv ekstra læger.

- Det er ikke fordi, der pludselig er læger, der er stoppet eller gået på pension, og når vi ikke gør noget her og nu, er det fordi, det stadig er muligt at få en læge inden for 15 kilometer-grænsen, og fordi der er ved at blive taget stilling til placering af de syv læger, vi udvider med, siger Jesper Lihn til Hillerød Posten.

De praktiserende læger kan sige nej til nye patienter, når de har 1.600 tilknyttet. I Hillerød har de praktiserende læger ifølge Hillerød Posten i øjeblikket i gennemsnit 1.625 patienter tilknyttet - nogle har flere, mens andre har fået dispensation til at have færre patienter. 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik