Prebens dræbermaskine solgt for trecifret millionbeløb

Man kan blive rig af at fange rotter. Virksomheden WiseCon i Helsinge, der producerer avancerede rottefælder, er blevet solgt for et trecifret millionbeløb.

WiseCon i Helsinge har længe været en af de førende producenter af giftfri og intelligent rottebekæmpelse,

Iværksætter Preben Fritzbøger startede virksomheden for ni år siden, og nu har han solgt den for et trecifret millionbeløb.

Holde fri resten af livet

Det er det svenske firma Anticimex, der har købt WiseCon. Det er en milliardkoncern, der har specialiseret sig i at bekæmpe skadedyr.

- Vi er super stolte over, at så stort et firma har valgt, at det, vi har skabt, skal bruges som hovedprodukt til at vinde verdensmarkedet. Nu kunne vi sagtens holde fri resten af vores liv, men det bliver ikke tilfældet, siger Preben Fritzbøger til Børsen.

Han vil ikke offentliggøre det præcise salgsbeløb, men han oplyser blot, at der nu er trillet et trecifret millionbeløb ind på kontoen.

Hustruens moderhjerte

De avancerede rottefælder fungerer ved, at skadedyrene bliver spottet af en sensor, og så bliver de spiddet og slået ihjel af en række spyd, der brækker deres rygsøjle, så de dør efter omtrent et sekund. 

Da TV 2 Lorry mødte Preben Fritzbøger i 2009, fortalte han, hvordan idéen om at producere rottefælder opstod: 

- Min hustru, Anne, hun så et indslag i fjernsynet om, at en rotte var kravlet op i en barnevogn og havde spist fingerpuderne og næsen på en lille baby, og det fik hendes moderhjerte til at bløde så voldsomt, at hun sagde: "vi skal simpelthen have udviklet en fælde, der kan løse det her".

Ansatte beholder arbejdet

Svenskerne er begejstrede for deres nye danske indkøb.

- Med Wisecon kan vi spore rotterne og fange dem, før problemet opstår. Det er en fantastisk service for detailkæder eller fødevarefabrikker, hvor du skal være virkelig, virkelig sikker på, at der ikke er nogen problemer, siger administrerende direktør for Anticimex, Jarl Dahlfors, til Børsen.

Preben Fritzbøger fortsætter som direktør i WiseCon og forsikrer, at de knap 60 ansatte i virksomheden alle beholder deres arbejde. 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik