Præster til Pride: Vi byder kærligheden velkommen

Tusindvis af mennesker danser, løber og går lige nu ad byens veje med bannere, skilte og flotte kostumer. Langs vejen hujer og hepper ligeledes masser af københavnere. 

I mængden finder man blandt andet Vesterbros præster, der deler champagne ud til deltagerne. 

Og det giver god mening, at kirken også deltager i byens største fest, lyder det fra Birgitte Kvist Poulsen, der til daglig er ledende præst i Eliaskirken. 

- Her i Vesterbro Sogn er vi så heldige at få paraden forbi. Så er det oplagt, at vi byder paraden og kærlighedens mangfoldighed velkommen, siger hun til TV 2 Lorry. 

- Vi vil gerne være ude i byrummet og møde folk, hvor de er. Så det kunne ikke være mere fantastisk med beliggenheden for os i Eliaskirken her, uddyber hun. 

Traditionelt set har der altid i kirkelige sammenhænge været en modstand mod homoseksuelle vielser, hvilket dog blev tilladt i 2012. 

Og det skulle være sket meget før, mener Birgitte Kvist Poulsen:

- Vi må som præster og teologer minde hinanden og den almindelige mand om vores grundsætning, at alle mennesker er skabt i Guds billede. I kærlighed og med kærlighed og til kærlighed, siger hun. 

- Hvordan kærligheden så kommer til udtryk, når man er myndig og ved sin fulde fornuft, det skal vi ikke som præster, politimænd, læger eller privatpersoner blande os i. 

Tusindvis af mennesker fester i gaderne

Priden går lørdag fra Frederiksberg Rådhus til Rådhuspladsen i Indre By. 

Hovedstadens Beredskab vurderer, at cirka 25.000 deltager i paraden, mens 300.000 bakker op med flag og hujen fra fortorvskanten. 

Klokken cirka 15 nåede de første deltagere frem til Rådhuspladsen, hvor der vil være musik resten af dagen.

Se paraden på Vesterbrogade her: 

 

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik