04:22

Video: TV 2 Lorry

Portræt: Københavns nye sundheds- og omsorgsborgmester

Sisse Marie Welling indtager efter nytår stillingen som sundheds- og omsorgsborgmester i København.

2017 har været et travlt år for mange, og måske særligt for Sisse Marie Welling, Socialistisk Folkeparti.

I 2017 er hun nemlig blevet mor, hun er blevet kandidat fra Københavns Universitet, og så er hun valgt ind som ny sundheds- og omsorgsborgmester i København.

En post, den 31-årige Sisse Marie Welling overtager fra partifællen Ninna Thomsen.

Og selvom det er første gang, Sisse Marie Welling skal være borgmester, så har hun allerede flere konkrete ideer på tegnebrættet:

- Blandt andet vil jeg rigtig gerne prøve at lave et par-plejehjem, så man laver et plejehjem der er på både den syge ældre og den raske ægtefælles præmisser, siger hun til TV 2 Lorry.

Læs også Kom tættere på Halsnæs' nye røde borgmester

Desuden vil hun arbejde for at kommunens stressklinikker også bliver gjort i stand til at hjælpe folk med depression og angst.

SF'er i lang tid

Sisse Marie Welling har siddet i Københavns Borgerrepræsentation siden 2010, hvor hun blandt andet har blandet sig i debatter om legalisering af hash og om mikroplast i maden.

Politisk har hun en fortid i SFU, hvor hun har siddet i landsledelsen, ligesom hun i en periode har vikarieret for Pia Olsen Dyhr på Christiansborg.

Da der i 2011 var et noget anspændt formandsopgør i SF, støttede hun Astrid Kragh, der endte med at tabe kampen om formandsposten.

På daværende tidspunkt forlod flere af partiets unge Astrid Kragh-støtter SF. Da TV 2 Lorrys reporter spørger hende, hvorfor hun ikke også forlod partiet svarer hun grinende:

- Jeg synes, det er mere relevant at spørge, hvorfor de andre ikke blev. Jeg har altid været SF'er, og jeg havde også været SF'er i rigtig mange år før det formandsvalg, så det har altid været helt naturligt for mig at blive i SF.

Læs også Portræt: Her er Stevns' nye borgmester

Sisse Marie Welling er i år 2017 også blevet kandidat fra Københavns Universitet hvor hun har læst historie.

Den kommende borgmester er opvokset i Aarhus, og selvom ingen af forældrene var politisk aktive, fulgte de meget med i samfundet omkring dem, og som 14-årige blev Sisse Marie Welling politisk aktiv.

I dag bor hun på Nørrebro sammen med sin kæreste og datteren Gro, der er lige over et halvt år gammel. 

Hendes mærkesager i dette års kommunalvalg var et godt liv i børnehøjde, mere natur i byen og mere tillid til kommunens pædagoger og socialrådgivere.