Populær pantstation får ny teknologi: Nu kan du få pengene overført direkte

Pantstationen i Høje-Taastrup skal opgraderes, så forbrugerne får overført pantbeløbet direkte.

Du har sikkert prøvet det før. Du kommer ned til en flaskeautomat med få flasker, men foran dig i køen står en person og tømmer tre sorte sække fyldt til randen med tomme dåser.

Men så er det, at du bør tippe vedkommende om, at der findes pantstationer, som er en smartere måde at komme de massive bunker til livs i en håndevending. Her kan forbrugerne læsse utallige flasker og dåser i maskinen på én gang - og derved spare sig selv og andre for en masse tid.

En af pantstationerne ligger på genbrugsstationen i Høje Taastrup, som er vældig populær blandt forbrugerne. Her bliver der nemlig afleveret knap 600.000 tomme flasker og dåser om måneden, hvilket er fire gange så mange emballager, som der blev afleveret hver måned for fem år siden.

Og nu har Dansk Retursystemer udpeget pantstationen som teststation, hvor der skal implementeres ny teknologi, så man fremover bare skal hælde de tomme flasker og dåser i en sluse, hvor de optælles og mases med det samme.

Her kan du se, hvor den nærmeste pantstation ligger nær dig.

Få pengene overført direkte

Pantstationen i Høje Taastrup genåbner til maj, og det nye er, at forbrugerne nu kan komme med de tomme emballager i en papkasse, plastsæk eller sågar på en trailer.

Det nye system betyder også, at man ikke – som hidtil - behøver en pantsæk, og pengene for panten udbetales med det samme på dit kort, så du ikke behøver bakse med en flaskebon.

- Det seneste år har vi testet en mobil løsning kaldet Drop & Go, hvor forbrugerne kunne masseaflevere - og få deres pantpenge med det samme, som man kender det fra flaskeautomaten. Vi vil gerne se, om denne løsning kan bruges på pantstationerne, og derfor tester vi i første omgang ved at ombygge pantstationen i Høje Taastrup, siger Marlene Fris, der er markedsdirektør i Dansk Retursystem.

Mens den nye teknologi indbygges i pantstationen, kan der afleveres pant i den mobile Drop & Go-løsning. Så får forbrugerne en forsmag på, hvad der venter dem, når ombygningen af pantstationen er færdig.- Helt konkret hælder du dine tomme flasker og dåser ned i en sluse, hvorefter de bliver talt automatisk, så panten kan overføres direkte til dig. Det er en fordel for dig som forbruger, fordi du får dine penge hurtigere, end det er tilfældet, når du benytter pantstationen i dag. Det er også hensigtsmæssigt for os, fordi vi skal tømme stationen sjældnere. For når dåser og flasker er komprimeret, fylder de mindre. Så skal vi køre færre gange, og det er bedre for miljøet, siger Marlene Fris.

Fakta om pantstationen

Aflevering af tomme flasker og dåser

Du kan fortsat aflevere alle dåser og flasker med pant på i aluminium, plastik og glas. Du må også hælde dåser uden pant i slusen. Du får naturligvis ikke pant for dem, men du sikrer, at de bliver genanvendt.

 

Udbetaling af pant

Når du indlæser dit kort ved afleveringen, får du pengene sat direkte ind på din konto næste bankdag. Så skal du ikke bekymre dig om pantbon eller kontanter. Vi har valgt en digital kortløsning, som tilgodeser langt de fleste forbrugere i dag.

 

Pantsækkene

Når pantstationen lukker ned 23. april, vil det ikke længere være nødvendigt at bruge pantsække, da man hælder sin pantemballager direkte ned i Drop & Go - og senere i den ombyggede pantstation. Man kan fortsat få pant for sin pantsæk, da der vil være en scanner til formålet.

 

Pantstationen har åbent alle dage kl. 10-18 - i helligdagene dog kl. 10-16. De fleste afleverer deres tomme flasker og dåser i weekenden, oplyser Dansk Retursystem.

 

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik