Populær madfestival frygtede storm efter udskydelse

Folkene bag konceptet Dining Week har opgivet at afvikle restaurant-festivalen i uge 7 og 8 – og nu arbejdes der benhårdt på at rykke datoerne for 15.000 kunder.

Det er næppe grebet ud af den blå luft, hvis man postulerer, at mange hungrer efter at komme ud og spise på restauranter igen, når nedlukningen på et tidspunkt er overstået.

Men vi skal med stor sandsynlighed ind i foråret, før det kan lade sig gøre. De nuværende restriktioner løber til 7. februar, og mandag udtalte statsminister Mette Frederiksen (S), at vi må forvente at leve med restriktioner hele vinteren.

Og af den grund har arrangørerne af Dining Week valgt at udskyde madfestivalen fra uge 7 og 8 hen til udgangen af marts.

quote Jeg frygtede lidt, at vi ville få en storm af mail og at alle kunder ville kræve deres penge tilbage med det samme, men det er slet ikke det billede, vi ser.

Anja Truelsen, presseansvarlig hos Dining Week

Dining Weeks koncept er, at man køber bord til en given restaurant og får en treretters menu til 215 kroner. Og det har 15.000 kunder hidtil benyttet sig af, men de skal nu vente yderligere på at få valuta for pengene.

- Jeg frygtede lidt, at vi ville få en storm af mails, og at alle kunder ville kræve deres penge tilbage med det samme, men det er slet ikke det billede, vi ser. Folk er meget forstående og skriver pæne beskeder om, at de glæder sig til, at det kan lade sig gøre at komme ud og spise. Så det er meget positiv respons, vi har fået. Vi mærker en stor opbakning, og det er rigtig rart, siger Anja Truelsen, der er presseansvarlig hos holdet bag Dining Week,

Helt præcist er Dining Week nu rykket til uge 13 og 14 fra fredag den 26. marts frem til søndag den 11. april.

Og Anja Truelsen lover, at kunderne inden 31. januar får en afklaring på, hvilken dato man så har billet til.

quote Vi havde håbet på, at vi kunne hjælpe med at holde gang i byen og hjælpe restauranterne ved at sætte gang i deres forretning igen.

Anja Truelsen, presseansvarlig hos Dining Week

- Processen lige nu er at få restauranterne til at godkende de nye datoer, og så sidder vi ellers og flytter billetterne, og hvis datoerne ikke passer den enkelte, så kan man enten få rykket den eller selvfølgelig få refunderet pengene, siger Anja Truelsen til TV 2 Lorry.

Lige nu er salget af de resterende billetter lukket ned, men der vil blive åbnet for billetsalget igen, så snart man endegyldigt har styr på alle de nye datoer.

Ærgrelse og optimisme på samme tid

Det er lige dele ærgrelse og optimisme at spore hos Anja Truelsen i forhold til den uundgåelige udskydelse af de mange gæsters besøg på restauranterne.

- Det er superærgerligt, at vi nu må udskyde, for vi havde håbet på, at vi kunne hjælpe med at holde gang i byen og hjælpe restauranterne ved at sætte gang i deres forretning igen, for de lider virkelig derude, siger hun og fortsætter:

- Men samtidig så er vi også fortrøstningsfulde og optimistiske, for vi kan også se, at folk er klar. Vi har solgt 15.000 billetter under disse omstændigheder, så det viser bare, at mange er parate til at komme ud og spise et godt måltid.

Holder fast i konceptet

Anja Truelsen fortæller, at firmaet bag Dining Week, som hedder Foodmovers, jo også er en del af eventbranchen, så forretningen er selvfølgelig også påvirket af hele den her corona-situation. Men det er ikke nær i samme grad, som alle de restauratører, der i øjeblikket kæmper for ikke at skulle dreje nøglen om.

- Vi lever jo af at arrangere Dining Week, og så længe vi kan sende kunderne ud på restauranterne, så skal vi nok klare det, selv om det nu er udskudt. Og skulle der komme endnu en nedlukning, så udskyder vi det bare igen. Det er værre for restauranterne derude, der virkelig har brug for hjælp, så vi håber bare, at det snart kan lade sig gøre at komme ud i byen igen.

I tilfælde af yderligere forsinkelse vil man stadig vælge at holde fast i det samme koncept, som Dining Week er kendt for. En konkurrent til madfestivalen annoncerede for nylig, at man i stedet vil sælge billetter til takeaway fra en række restauranter, men det kommer ikke på tale hos Dining Week, siger Anja Truelsen.

- Vi holder fast i vores koncept, som er at få en oplevelse, når man sidder ude på en restaurant. Vi skal nok få holdt den Dining Week – det er det, vi er her for.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Kultur

20200423-131709-L-1920x1280we

Trods massivt underskud: Dinosauerne indtager Københavns Zoo til foråret

def_thumb,50_percent

playOplev i vinterferien: Giv storbyfuglene husly

Take away restauranter

Københavnerne har købt over halvdelen af kuverterne til madfestival

def_thumb,50_percent

playGrønlands selvstændighed er både absolut nødvendig, men samtidig absolut umulig, siger forfatter Kim Leine

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere