Populær gourmet-pizzakæde får sur smiley og bøde: "Slet ikke godt nok"

Gentagne problemer med rengøringen udløser en sur smiley og 5000 kroner i bøde til pizzakæden Gorm’s filial på Fisketorvet.

Rengøringen stod i skærende kontrast til priserne på menukortet, da Fødevarestyrelsen den 18. december foretog et kontrolbesøg hos den kendte gourmet-pizzakæde Gorm’s filial på Fisketorvet i København.

Ifølge Fødevarestyrelsens kontrolrapport var der "tydelige ansamlinger af fedt og melrester under køleskabe og i hjørner bag skraldespande". I opvasken under bordet var der desuden "tydelige sorte ansamlinger af skidt langs kølerummets kant."

- Der er en større risiko for, at der kan samle sig bakterier og andet i sådan noget snavs. Ud over det så tiltrækker det også skadedyr. Ikke nødvendigvis den firbenede slags, men derimod fluer, der kan bære på noget sygdomsfremkaldende, siger Martin Birch Hansen, sektionschef i Fødevare København under Fødevarestyrelsen, til TV 2 Lorry.

Som konsekvens kvitterede Fødevarestyrelsen med en sur smiley og en bøde på 5000 kroner. Det er nemlig ikke første gang, at der har været rod i rengøringen i det pågældende pizzeria.

quote Vi er simpelthen så ærgerlige over det, og det er bestemt ikke noget, vi tager let på.

Anders Kjørup, administrerende direktør hos Gorm's Pizza

Ikke første gang

Tilbage i januar sidste år fik Gorm’s Pizza på Fisketorvet en såkaldt indskærpelse for et lignende forhold, hvor der blev fundet snavs og madrester, der ikke stammede fra dagens fødevareproduktion, forklarer Martin Birch Hansen fra Fødevarestyrelsen.

- Når virksomheden tidligere har fået en indskærpelse inden for en periode på to år, så eskalerer vi som udgangspunkt til en bøde og en sur smiley, når problemet går igen, siger han.

Administrerende direktør i Gorm's Pizza, Anders Kjørup, ærgrer sig over Fødevarestyrelsens beskidte fund.

- Det er slet ikke godt nok. Vi gør ekstremt meget ud af at sikre god hygiejne i alle vores restauranter, og vi har procedurer for, hvordan vi skal sørge for, at rengøringen og hygiejnen er i top. Derfor gør det også rigtig ondt på os, når vi får sådan en sur smiley her. Så det tager vi meget alvorligt, siger han til TV 2 Lorry.

Lover bod og bedring

Det er ikke første, at Gorm’s Pizza har haft problemer med hygiejnen. Tilbage i foråret beskrev Ekstra Bladet, hvordan en ansat i Gorm’s filial i Tivoli Food Hall var blevet afsløret i at rense sine skosåler med en kniv, der angiveligt skulle bruges til at skære pizzaer med.

Dengang lovede pizzakædens administrerende direktør også bod og bedring. Og det samme gør han nu.

Du siger, I allerede har de nødvendige procedurer, så hvorfor er det alligevel glippet i det her tilfælde?

- Jeg må ærligt konstatere, at der er et eller andet, der er glippet. Det, vi har gjort rent praktisk, er, at vi allerede dagen efter kontrolbesøget lavede en grundig hovedrengøring af restauranten, så vi kom helt i bund. Derudover har vi gået alle procedurerne igennem med de ansatte for at sikre høj hygiejne, siger administerende direktør Anders Kjørup.  

Så du kan garantere, det ikke gentager sig?

- Det kan jeg love dig for, at vi vil gøre alt, hvad der står i vores magt for, at det ikke gør. Vi er simpelthen så ærgerlige over det, og det er bestemt ikke noget, vi tager let på, siger Anders Kjørup.

Gorm’s Pizza er de senere år vokset støt, og der findes i dag 11 Gorm’s-pizzeriaer rundt om i Danmark, hvoraf størstedelen ligger i København. 

Tilbage i foråret købte den norske kæmpekoncern Orkla aktiemajoriteten i Gorm’s Pizza for et ukendt beløb.

TV 2 skrev dengang, at pizzakædens bundlinje for det seneste regnskabsår, altså 2017, viste 2,6 millioner kroner, og at 170 mænd og kvinder er beskæftiget i pizzakæden.

Prisen for en pizza løber op i 130 kroner hos Gorm’s Pizza.  

I TV 2 Lorrys magasin 'Den Perfekte Fridag' har vi tidligere lavet et portræt af den bornholmske pizzakonge Gorm Wisweh, som startede Gorm's Pizza op. Se mere i indslaget nedenfor:

Den Perfekte Fridag med pizza-bageren Gorm Wisweh.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik