Populær burgerkæde får sur smiley og bøde for dårlig rengøring

En række beskidte forhold på en af Grillen Burgerbars filialer har udløst en sur smiley og bøde på 10.000 kroner.

Det var et fedtet og snavset syn, der mødte Fødevarestyrelsens fødevarekontrol, da de den 21. februar aflagde Grillen Burgerbars filial på Christianshavn et uanmeldt kontrolbesøg.

Køkkengulvet fremstod fedtet med nedfaldne fødevarerester, og hylder med arbejdsredskaber var snavsede med indtørrede, mørke belægninger og indtørret mad, fremgår det af kontrolrapporten.

Dertil kommer, at udsugningen over grillen og frituren var fedtet og støvet, og der blev fundet gullige madrester og fedt på væggen bag frituren samt på ledninger langs gulvet og på en væg ved en bordplade ved pommes frites-stationen.

- Snavs i det her omfang giver en risiko for, at der kan overføres sygdomsfremkaldende bakterier fra de fødevarer, der ligger i snavset og måske er i begyndende fordærv, til de friske fødevarer, som de er i gang med at tilberede. En anden ting er, at det tiltrækker skadedyr, og så er det også bare generelt ulækkert, siger Martin Birch Hansen, sektionsleder i FødevareKøbenhavn ved Fødevarestyrelsen, til TV 2 Lorry.

(Artiklen fortsætter under billedet)

Grillen Burger i Dronningensgade på Christianshavn har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen ved tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Det er nu kulmineret med en sur smiley og en bøde.
Grillen Burger i Dronningensgade på Christianshavn har fået anmærkninger for overtrædelser af fødevarelovgivningen ved tre ud af de seneste fire kontrolbesøg. Det er nu kulmineret med en sur smiley og en bøde.
Foto: Google maps - Street View

Det viste sig også, at der var andet at komme efter under kontrolbesøget. En håndvask i køkkenet var fyldt med viskestykker og plastikbøtter, og det var dermed ikke muligt for medarbejderne at vaske hænder på den måde, som reglerne foreskriver.

- Der er firkantede regler for, at der skal være en dedikeret vask til at vaske hænder i. Det skal ikke være en vask, man bruger til rengøring af fødevarer eller opvask. For ellers er der risiko for at få spredt sygdomsfremkaldende bakterier. Og ofte ser vi også, at frekvensen af at vaske hænder bliver for lav, når man ikke har en vask kun til det, forklarer Martin Birch Hansen.

Som konsekvens kvitterede fødevarekontrollen med en sur smiley og en bøde på 10.000 kroner til restauranten.

- Der er tale om indskærpelse, som bliver til en bøde, fordi der inden for en periode på to år er blevet givet en indskærpelse for et lignende forhold. Og derfor skal vi eskalere, siger Martin Birch Hansen.

Direktør beklager

Grillen Burger har i alt otte burgerbarer rundt om i Danmark, hvoraf fire af dem ligger i København. Thomas Rasmussen, som er administrerende direktør og partner i Grillen Burgerbar, skriver i en mail til TV 2 Lorry, at burgerkæden går meget op i, at der deres restauranter drives med Fødevarestyrelsens bedste anmærkninger.

- Derfor er vi ekstremt kede af den hændelse, som er opstået på en af vores restauranter, og vi tager selvfølgelig situationen dybt seriøst.

- I tilfældet her er der beklageligt taget en forkert beslutning om at åbne dørene for vores ventende gæster trods mangelfuld rengøring fra aftenen forinden. Vores fokus bør altid være at sikre et rent et køkken, inden vi åbner dørene for vores gæster, men i dette tilfælde har vi fejlet, skriver Thomas Rasmussen.

Hvad har I gjort her efterfølgende for at rette op på det? 

- Vi må som kæde konstatere, at vi ikke har haft en har haft en tilstrækkelig tydelig procedure, som vores personale har kunne følge - hvilket vi nu har klarlagt, for at sikre sager som denne ikke kan forekomme fremadrettet, svarer direktøren.

Kan du garantere, at de her forhold ikke vil gentage sig? Hvordan?

- Det er os ekstremt vigtigt, at vores gæster kan føle sig sikre ved at spise i vores restauranter, og jeg kan derfor garantere, at vi i ledelsen har fuld fokus på hændelsen for at undgå ligende situationer fremadrettet.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik