Gasoline Grill har åbnet deres tredje burgerjoint. Det nyeste skud i familien ligger nu på Vesterport Station. Foto: Gasoline Grill

Populær burgerjoint åbner ny biks på travl togstation

Folkene bag Gasoline Grill vil forsøge at sælge kvalitetsmad til travle pendlere på station.

Når du fremover står og venter på toget på Vesterport Station, så kan det være fristende lige at stille sig i kø til at snuppe en burger på vejen.

I Danmark er vi ikke godt forvænt i forhold til at kunne få kvalitetsmad på togstationer

Klaus Wittrup, Gasoline-direktør og medejer

For der – midt på perronen på Vesterport Station – har Gasoline Grill valgt at åbne deres tredje burgerbar.

- Vi er tiltrukket af de små, sjove og skæve locations og lokaler, og vi synes den her kan noget af det samme, som tankstationen, hvor vi startede, fortæller Gasoline-direktør og medejer, Klaus Wittrup, til TV 2 Lorry.

Læs også Her er Københavnernes dom over verdensberømt burger

Gasoline Grill så første gang dagens lys i 2016 på en nedlagt tankstation på Borgergade i København, og der gik ikke længe, før den lille grillbiks havde vundet de flestes burgerhjerter med deres amerikansk-inspirerede burgere.

Men succesen tog for alvor fart, da Gasoline Grill i det amerikanske medie Bloomberg blev nævnt som en blandt de bedste 27 burgerbarer i verden.

Siden har Gasoline Grill udvidet forretningen. Først åbnede de deres anden burgerjoint på en sidegade til Strøget, og nu har man altså også fået en treer på en af landets travleste togstationer.

Vil undersøge adfærden på stationen

 Men om det nu også er et godt sted at sælge burgere, ved Klaus Wittrup ikke endnu.

- Vi ved ikke, hvordan adfærden er på en station. I Danmark er vi ikke godt forvænt i forhold til at kunne få kvalitetsmad på togstationer. Hvis vi er supereffektive og ikke har for meget kø, så kan vi lave en burger på fire minutter, men hvis der opstår kø, kan det være vores gæster må springe et tog over, og det ved vi endnu ikke, om de er villige til at gøre, siger Klaus Wittrup.

 Tanken er, at man tager maden med sig, der hvor man skal hen.

Klaus Wittrup, Gasoline-direktør og medejer

Han kalder selv Vesterport-grillen for et pilotprojekt, hvor man skal se, om danskerne overhovedet tænder på muligheden for at få et kvalitetsmåltid, som man kender det fra togstationer i andre storbyer. For eksempel i New York eller metroen i Tokyo, hvor der er tostjernede michelin-restauranter.

Læs også Verdensberømt burgerbar bliver nu til kæde

- Man kan godt kalde det for en form for test. Spørgsmålet er også, om vi kan få gæster fra gaden til at gå ned på perronen, selvom de ikke skal med toget. Så der er nogle ubesvarede spørgsmål, men vi tror på det.

Ikke plads til siddepladser

Til forskel fra de øvrige Gasoline Grill-spisesteder er det ikke meningen, at man skal spise maden på stedet. Der er i hvert fald ikke siddepladser på grund af den i forvejen trange plads på Vesterport Station.

- Man kan selvfølgelig godt stå og spise på perronen, men tanken er, at man tager maden med sig, der hvor man skal hen.

Klaus Wittrup fortæller, at der er brugt meget tid på at drøfte sikkerheden med DSB, og derfor er biksen indrettet, som den er. For eksempel er der kun betjening fra fronten og ikke i siderne, fordi det kan skabe for meget kø ud skinnerne.