Polsk mand dømt for drab på landsmand i Rungsted

En 45-årig polsk håndværker blev i december dræbt af dybt stik i brystet. Nu er en landsmand dømt for drabet.

En 30-årig mand af polsk oprindelse blev mandag ved Retten i Helsingør kendt skyldig i drabet på en 45-årig landsmand i en villa på Bolbrovej i Rungsted Kyst.

Han blev dømt til indlæggelse på en psykiatrisk afdeling og efterfølgende udvisning af Danmark for bestandig. Det skriver netavisen sn.dk.

Den 45-årige blev den 9. december sidste år fundet dræbt i villaen, hvor han boede sammen med flere andre polakker, mens han arbejdede som håndværker i Danmark.

Han var blevet dræbt af et mellem 20 og 22 centimeter dybt knivstik i brystet.

Fire polske mænd blev anholdt lige efter drabet. Men tre af dem blev løsladt igen. Kun den nu dømte blev tiltalt for drabet.

Også han boede i villaen på Bolbrovej, og han har ifølge netavisen fortalt i retten, at han har haft flere kontroverser med den 45-årige.

Den dag drabet fandt sted, lå han og sov, da hans bofæller kom hjem, og han gik til angreb, fordi han følte sig overrumplet, har han forklaret.

Den 30-årige har under varetægtsfængslingen i en periode været indlagt på en psykiatrisk afdeling. Han er blevet mentalundersøgt, og mandagens dom følger Retslægerådets vurdering og også anbefalingen fra sagens anklager, Bente Schnack.

- Det er en tragisk sag. Den dømte er mentalt forstyrret, og der var ikke så megen tvivl om, hvad der var foregået i villaen. Derfor var dommer og domsmænd helt enige, og den 30-årige polak modtog dommen, siger Bente Schnack til netavisen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik