Pølsemandens bombe

Pølsemand Arne Pedersen fra Espergærde følger sig dårligt behandlet af politiet i Helsingør. I søndags forsøgte han at skille sig af med en granat, som han havde fundet i sin fars dødsbo i en villa i Espergærde.

Midt på dagen troppede han op ved politigården i Helsingør, men her ville de intet vide af ham eller hans granat. Det skriver Helsingør Dagblad.

- Der stod jeg og blomstrede med en mortergranat i hånden uden for politigården, uden at jeg på noget tidspunkt mødte en politimand. Måske er granaten farlig - måske er den ikke, hvad ved jeg, men det er da utroligt, at jeg ikke engang kan få lov til at vise den til en politiansat eller aflevere granaten, når jeg står lige uden for politigården med den, siger Arne Pedersen til Helsingør Dagblad.

Han fik i stedet at vide, at han skulle køre den til Hillerød Politigård, men det havde Pedersen ikke tid til.

Politi må ikke køre med fundne granater i patruljevogne

Så længe det ikke er afgjort, om granaten er uskadelig - så er den farlig. Og det er ikke lovligt at være i besiddelse af den slags våben. Politiet må ikke køre med fundne granater i patruljevognene, men har tydeligvis ingen betænkeligheder ved at sende almindelige mennesker ud på vejene med bomber i bagagerummene?

Pedersen anbragte den imidlertid i baglokalet til sin grillbar på Fabriksvej i Helsingør og kontaktede Helsingør Dagblad..

- Jeg har en idé om, at min far kan have fået den i garnet under en fisketur på Øresund. Den har ligget i hans værksted i Espergærde i mange år, fortæller han, der i sagens natur ikke er helt tryg ved at have en mortergranat liggende i baglokalet.

Helsingør Dagblad har bedt Nordsjællands Politi om forklare, hvorfor der end ikke blev sendt en politiansat ud til Pedersen, da han stod med bomben foran politigården i søndags, men der kom ikke svar fra politiet før Helsingør Dagblads deadline.

Ikke desto mindre rullede en patrulje fra poltiet op foran grillbaren kort tid efter, at Helsingør Dagblad havde henvendt sig til politiet om sagen. Nu ville politiet nemlig gerne tale med Arne Pedersen om bomben, men foretog sig ikke yderligere.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik