Politisk usikkerhed om ny S-togsstation i Vinge

Borgmester John Schmidt Andersen er overbevist om, at en ny S-togsstation i Vinge står færdig i 2020. Flere af forligspartierne på Christiansborg stiller dog krav.

Der er ikke så meget at rafle om, hvis man spørger Frederikssunds borgmester, John Schmidt Andersen (V).

Senest i 2020 har bydelen Vinge fået sin S-togsstation, lyder hans vurdering.

- Det er der meget, der tyder på. Vi er i seriøse forhandlinger med DSB omkring, hvordan den skal se ud, siger John Schmidt Andersen.

I dag ønsker DSB ikke at kommentere spørgsmålet om en ny station. DSB henviser til Banedanmark, som henviser til en rapport med blandt andet følgende ordlyd:

"... det forventes, at Banedanmark overtager projekteringen og udførslen af en simplificeret udgave af Vinge Station."

SF vil først se noget fremdrift 

I sidste ende afhænger realiseringen af en ny S-togsstation fortsat af et flertal i forligskredsen på Christiansborg, som består af Dansk Folkeparti, Socialdemokraterne, SF og Enhedslisten.

Dansk Folkeparti er parat til at lade byggeriet begynde med det samme, mens SF stiller krav, inden de vil frigive de 55 millioner kroner, som allerede er afsat på finansloven til stationen.

- I det øjeblik kommunen kan dokumentere - ikke bare, at de har de gode viljer, ikke bare har penge til at sætte annoncer i aviserne, men rent faktisk også er i gang med at udvikle et nyt, spændende byområde - så er det klart, at så synes jeg også, at staten skal træde til og bygge den nødvendige S-togsstation. Men det må vel være rimeligt, at vi også kan se, at der vil være mennesker, der skal betjenes af den her S-togsstation, siger SF´s transportordfører, Karsten Hønge, til TV 2 Lorry.

- Det gode råd til kommunen er bare at klø på. Se at få fremdrift i det, se at få solgt de her jordlodder, se at få noget erhvervsliv trukket til. Så kommer folkene til, og så kommer der også en S-togsstation. Men vi skal altså begynde det rigtige sted, siger Karsten Hønge.

EL tager borgmester-udmelding med et gran salt

Også Enhedslisten kræver en eller anden form for dokumentation for, at Vinge vitterlig udvikler sig, som politikerne i Frederikssund håber:

- Borgmesteren er skråsikker på, at der står en station færdigbygget i 2020. Hvad siger du til det?

- Ja, borgmesteren har været skråsikker på rigtig mange ting i forbindelse med udbygningen af Vinge, så derfor tager jeg det lidt med et gran salt. Han kommer til at bevise meget kontant, at det rent faktisk bliver til noget. Det er ikke nok bare at sætte noge parceller til salg. Der er også folk, som skal købe dem, siger Enhedslistens transportordfører, Henning Hyllested, til TV 2 Lorry.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik