02:06

Foto: kommuneplan.ltk.dk

1 af 2

Politisk tvivl om letbane-projektet

Flere partier er begyndt at stille indgående spørgsmål til letbane-projektets økonomi.

Den planlagte letbane fra Lyngby til Ishøj er havnet i strid modvind.

Anlægsloven for letbanen skulle egentlig have været tredjebehandlet i Folketinget, men vedtagelsen er foreløbig udskudt.

Liberal Alliance og Dansk Folkeparti er nemlig pludselig begyndt at stille indgående spørgsmål til hele projektets økonomi.  Det sker efter, at en kilde, som angiveligt skulle være ansat hos COWI, over for flere politikere har sået tvivl om, hvorvidt letbanen i virkeligheden bliver dobbelt så dyr at anlægge.

Ifølge de officielle beregninger koster letbanen fire milliarder kroner. Politikernes kilde mener imidlertid, at der i de beregninger mangler en række nødvendige såkaldte tilkøb, som bringer anlægsudgifterne op på det dobbelte, otte milliarder kroner.

Onsdag blev der holdt en flere timer lang eksperthøring, hvor Liberal Alliance stillede en række spørgsmål om projektet og dets økonomi. Efter eksperthøringen er transportminister Hans Christian Schmidt (V) blevet kaldt i samråd for at svare på endnu flere spørgsmål.

- Ja, nu har vi jo givet ministeren, jeg tror det er 14 dage til at svare på de spørgsmål, vi har stillet. Og så må han jo stå på mål for, at den her økonomi er i orden, siger Liberal Alliances transportordfører, Villum Christensen til TV 2 Lorry.