Politisk supertalent kan blive Liberal Alliances nye partiformand

Liberal Alliances Alex Vanopslagh der til dagligt er politisk aktiv i Københavns Borgerrepræsentation er blevet kaldt både supertalent og værdikriger. Nu kan han blive partiformand.

Efter et massivt valgnederlag har Liberal Alliances partiformand Anders Samuelsen meldt sin tilbagetrækning. 

Blandt de mulige afløsere er blandt andet 27-årige Alex Vanopslagh, der til dagligt arbejder som politiker i Københavns Borgerrepræsentation. 

En liberal værdikriger

Det så først ud til, at en afløser skulle findes mellem partimedlemmerne Ole Birk Olesen, Henrik Dahl, Simon Emil Ammitzbøll-Bille og Alex Vanopslagh, skrev TV 2.

Men Ole Birk Olesen meldte torsdag ud, at han ikke ville kandidere til posten. Det samme sagde Henrik Dahl, der pegede på den unge Alex Vanopslagh. Imens pegede Anders Samuelsen selv på Simon Emil Ammitzbøll-Bille.

quote Det er vigtigt at have politiske kollegaer, som holder den ideologiske fane højt

Heidi Wang, Lib. Alliance, Københavns Borgerrepræsentation

Til TV 2 har politisk kommentator Noa Redington kaldt Alex Vanopslagh partiets unge komet. Og til BT kalder politisk kommentator Søs Marie Serup ham et 'supertalent' og en 'værdikriger'.

Hos TV 2 Lorry kender vi ham bedst for sit arbejde i Københavns borgerrepræsentation. Her har han blandt andet gjort sig særligt bemærket for udtalelser omkring kommunens egne antistress-kampagner, som han mente var fordummende, for at stille spørgsmålstegn ved de grønne bioaffalds-spand, som daværende Teknik- og Miljøborgmester Morten Kabell lancerede, og for at være modstander af kommunens 246 millioner kroner dyre integrationsprojekter, som han mente kommunen burde droppe. 

- Det er vigtigt at have politiske kollegaer, som holder den ideologiske fane højt - det gør han godt. Han er meget loyal overfor Liberal Alliances værdier, siger Heidi Wang, som også sidder i Københavns Borgerrepræsentation for Liberal Alliance. 

Heidi Wang beskriver den unge politiker, som meget økonomisk ansvarlig, som humoristisk, veltalende og med en god næse for politik.

- Selvom jeg har siddet her i mange år, lærer jeg meget af ham, siger hun.

Heidi Wang mener, at det partiet har brug for nu, er en formand, som kan gå ud og meget stærkt markere, hvad partiet står for, og det kan Alex Vanopslagh ifølge hende.

Katastrofevalg

Alex Vanopslagh stiller op i Vestjyllands Storkreds, og her har han fået 3.337 personlige stemmer. Det er mere end Simon Emil Ammitzbøll-Bille, der i Københavns Storkreds har fået 2.715 personlige stemmer.

Hverken Alex Vanopslagh eller Simon Emil Ammitzbøll-Bille har i skrivende stund meldt deres kandidatur til posten som ny partiformand, men uanset hvem æren tilfalder, venter der en stor opgave ifølge politisk kommentator Hans Engell.

- Nu har de [Liberal Alliance red.] haft et katastrofalt folketingsvalg, de havde et elendigt EU-valg, de havde et elendigt kommunalvalg, så det de fire mandater skal klare, selvfølgelig sammen med deres organisation og ungdomsorganisation, det er jo i virkeligheden at forhindre, at Liberal Alliance ryger ud af folketinget ved næste valg. Det er en enorm udfordring, og først og fremmest skal de finde en politisk leder, der kan håndtere den opgave, siger Hans Engell til TV 2.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik