Politisk slagsmål om billige boliger i Nordvest

Politikerne er uenige om, om der skal bygges almene boliger på en grund i Nordvest. En udfordring eller en gevinst for det socialt belastede området?

Ved Bispebjerg Station ligger en byggegrund, som lige nu er centrum for debat.

Enhedslisten i København kræver almene boliger, som alle har råd til. 

Men det er overhovedet ikke en god idé, mener Socialdemokratiet, som forudser og frygter, at det vil tiltrække endnu flere ressourcesvage til et i forvejen belastet område. 

Borgmester: Ikke plads til lav eller gennemsnitlig indkomst

quote Til sidst vil der ikke være plads til københavnere med hverken lav eller bare gennemsnitlig indkomst. 

Ninna Hedeager Olsen (EL), teknik- og miljøborgmester

- København mangler billige boliger, og derfor er det nødvendigt, at vi stiller krav om almene boliger, når vi har mulighed for det i forbindelse med behandling af lokalplaner,  siger Ninna Hedeager Olsen (EL), Københavns teknik- og miljøborgmester, i en pressemeddelelse.

- Hvis der kun bliver bygget private boliger i København, vil priserne blive ved med at stige, og til sidst vil der ikke være plads til københavnere med hverken lav eller bare gennemsnitlig indkomst, siger hun. 

Grundejerne vil gerne bygge private familie- og ungdomsboliger, og der var ikke lagt op til almene boliger.

Men nu foreslår borgmesteren altså at kræve 25 procent almene boliger.

S: Vi stemmer imod

quote Vi synes, det er en dum idé at placere almene boliger så tæt på et socialt belastet område som Mjølnerparken.

Niels. E. Bjerrum (S), næstformand i teknik- og miljøudvalget

Overfor Politiken giver både Dansk Folkeparti, Radikale Venstre, SF og Alternativet udtryk for at være positive over for forslaget.

Men hos Socialdemokratiet har de tænkt sig at stemme imod.

- Vi synes, det er en dum idé at placere almene boliger så tæt på et socialt belastet område som Mjølnerparken. Hvis vi gjorde det, ville det på grund af kommunens anvisningsret til de almene boliger blot betyde, at der flyttede endnu flere ressourcefattige ind i et område, som allerede er social belastet, siger Niels. E. Bjerrum (S), der er næstformand i teknik- og miljøudvalget, til Politiken.

Og det på trods af at overborgmester Frank Jensen (S) var ivrig fortaler for netop almene boliger.

- Vi mener, at der skal bygges masser af almene boliger i København, men det skal være de rigtige steder, forklarer Niels E. Bjerrum til Politiken.

I stedet ønsker han blandt andet at bygge dem i det mere ressourcestærke Nordhavn.

'Det er meget andet end mindre boliger' 

Men det argument forstår Ninna Hedeager Olsen ikke:

- Almene boliger er meget andet end mindre boliger. Mange ressourcestærke borgere efterspørger almenboligplus-boliger og almene seniorbofællesskaber, og den type af boliger kan dermed være med til at trække folk til Bispebjerg og Nordvest, som ellers ikke ville have skelet til området på grund af boligudbuddet, siger hun.

Teknik- og miljøudvalget behandler sagen i morgen mandag. Bliver indstillingen godkendt, sendes planerne i offentlig høring til efteråret.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik