Politisk kovending: Flertal for flere børn i vuggestuer er væk

Der er i øjeblikket akut mangel på vuggestuepladser i København. Dansk Folkeparti mener ikke længere, problemet skal løses med opnormering.

På torsdag skal Borgerrepræsentationen i København tage stilling til, hvordan der skal skaffes flere vuggestuepladser i byen. 

For tredje gang på 14 år er der nemlig lige nu akut behov for flere vuggestuepladser i København. Det skyldes, at befolkningsprognoserne har skudt ved siden af, når det drejer sig om københavnere mellem 0 og 2 år. 

Børne- og Ungdomsborgmester Jesper Christensen (Soc.dem.) ønsker, at kommunen løser problemet ved at lave en midlertidig opnormering i de københavnske vuggestuer, der har plads til det.

Der vil i så fald skulle være 14 børn på de pågældende stuer istedet for 12, som er normen i dag. 

DF skifter holdning

Da sagen for nylig blev behandlet i Børne- og Ungdomsudvalget, var der et snævert flertal for opnormering bestående af Socialdemokratiet, Socialistisk Folkeparti, Dansk Folkeparti og Venstre, mens Radikale Venstre, Konservative, Enhedslisten og Alternativet stemte imod.

Enhedslisten og Alternativet valgte til udvalgsmødet at benytte sig af den såkaldte standsningsret, hvilket betyder, at sagen skal i Borgerrepræsentationen på torsdag. 

I mellemtiden har Dansk Folkeparti skiftet holdning til opnormering. Ifølge gruppeformand Carl Christian Ebbesen vil partiet stemme nej på mødet i Borgerrepræsentationen på torsdag. 

Spørgsmål: Har gruppen overtrumfet jeres udvalgsmedlem?

- Det har vi, ja. Vi har diskuteret det i gruppen, og vi ønsker ikke at lave forringelser på børneområdet. Vi går ikke med til, at man vil putte flere børn ind i vores vuggestuer. Der kan findes andre løsninger, men de løsninger har ikke været på bordet, lyder det fra gruppeformanden. 

Gruppeformand Carl Christian Ebbesen fortæller, at Dansk Folkeparti har skiftet holdning til opnormeringer i de københavnske vuggestuer.
Gruppeformand Carl Christian Ebbesen fortæller, at Dansk Folkeparti har skiftet holdning til opnormeringer i de københavnske vuggestuer.
Foto: TV 2 Kosmopol

Dansk Folkepartis holdningskifte betyder, at flertallet for opnormering i københavnske vuggestuer er væk.

Spørgsmål: Det ville have skaffet 200 vuggestuepladser her og nu. Hvad skal de københavnere med akut behov for en vuggestueplads gøre nu, hvor Dansk Folkeparti skyder forslaget i sænk?

- Jeg ser frem til, at Børne- og Ungdomsborgmesteren indkalder til forhandlinger, så vi kan se på de muligheder, der er. Men jeg kan selv se muligheden i, at forældre kan få tilskud til at passe deres eget barn. Det er måske også muligt at oprette flere skovbørnehaver eller noget helt tredje. Det må vi forhandle os frem til så hurtigt som overhovedet muligt, siger Carl Christian Ebbesen.

Spørgsmål: Men det er løsninger, der tager lang tid. Behovet er der nu, det er akut?

- Jeg tror ikke, det tager lang tid at give forældrene tilskud til at passe deres egne børn. Det er jo bare en politisk beslutning, lyder det fra DF'eren. 

Se indslag om den akutte mangel på vuggestuepladser her:

Befolkningsprognose har skudt ved siden af, når det kommer til de 0-2 årige.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik