Foto: TV2/Lorry

Politisk flertal vil undersøge straffesag mod Eurovision-chefer

Et advokatfirma skal nu undersøge, om der skal laves en straffesag eller kræves erstatning af Wonderful Copenhagens bestyrelse og direktion for at have optaget lån på 27 millioner kroner af DR i forbindelse med Eurovision.

Det skete, uden at lånet, der kunne have medført 'økonomiske risici for fonden' var forelagt myndighederne.

Erhvervsstyrelsen rettede i går, som den første af fire myndigheder, der undersøger Eurovision, en hård kritik af Wonderful Copenhagen og satte fonden under skærpet tilsyn.

Afgørelsen kommer, efter styrelsen i oktober gik ind i sagen efter afsløringer i metroxpress.

Professor i fonds- og selskabsret Søren Friis Hansen fra CBS siger:

»Det er den skarpeste afgørelse, jeg har set siden afgørelser i Riskær-sagerne for snart mange år siden. Styrelsen finder det yderst kritisabelt, at lånene er foretaget, uden de har fået dem forelagt, og peger på, at man skal se på en erstatningssag eller en straffesag.«

Et flertal fra SF til DF i Region Hovedstaden vil bede et eksternt advokatfirma undersøge rammerne for en straffe- eller erstatningssag.

»Jeg vil nu bede regionsformanden undersøge, om der skal rettes et straf- eller erstatningsansvar,« siger gruppeformand Mette Abildgaard (K) til metroxpress.

Det lykkedes ikke at få fat i regionsformand Sophie Hæstorp Andersen (S), men partikollega Lars Gaardshøj siger:

»Sådan en undersøgelse forventer jeg, at den nye bestyrelsesformand straks sætter i værk.«

I en e-mail skriver Wonderful Copenhagen, på vegne af den nye bestyrelsesformand Peter Højland, at han ikke har nogen kommentarer før afgørelsen behandles på bestyrelsesmødet den 10. december.