Karina Andersen blev overfaldet på arbejdspladsen. I dag kæmper hun med piskesmæld, angst og posttraumatisk stress. Foto: TV 2 Lorry

Politisk flertal vil ændre 72-timers regel

Et bredt politisk flertal på Christiansborg er parat til at ændre en omdiskuteret regel i offererstatningsloven, som fastslår, at erstatning til voldsofre er betinget af, at lovovertrædelsen er anmeldt til politiet inden 72 timer.

- Jeg synes, man skal lave den her regel om. Man skal først og fremmest sørge for, at vores lovgivning og praksis hos myndighederne stiller sig på ofrenes side, siger Dansk Folkepartis retsordfører, Peter Skaarup, til TV 2 LORRY.

Udmeldingen kommer efter en kvinde fra Tårnby - efter et voldsomt overfald på sin arbejdsplads - fik afslag på erstatning, udelukkende fordi hun anmeldte overfaldet et døgn for sent.

I dag - mere end et år efter overfaldet - er den pågældende kvinde fortsat sygemeldt med fysiske skader og psykiske men.

Nu erklærer Venstre, Liberal Alliance, SF, Det Radikale Venstre, Socialdemokratiet og Enhedslisten sig alle klar til at ændre reglen:

- Som offer for kriminalitet kan man have brug for at sunde sig. Især når det gælder personfarlig kriminalitet, siger Enhedslistens Retsordfører, Pernille Skipper, til TV 2 LORRY.