Politisk drama afværget i Dragør

Konstitueringsaftalen i Dragør står ved magt efter det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde onsdag aften.

Et flertal udenom borgmester Eik Dahl Bidstrup fra Venstre havde her til aften indkaldt til et ekstraordinært kommunalbestyrelsesmøde i Dragør. 

Kommunalbestyrelsesmedlemmerne var utilfredse med, at de ikke havde fået besked om en alvorlig kritik af kommunens hjemmesygepleje.

Kritikken - og senere hen et påbud - blev givet på baggrund af et tilsynsbesøg i juni, men kommunalbestyrelsen fik først besked om sagen i sidste uge, da valgkampen var slut.

Det har ført til, at borgmesterstolen har vaklet under Eik Dahl Bidstrup fra Venstre de sidste par dage. 

Hvem, hvad og hvornår

Konstitueringsaftalen i Dragør er lavet mellem Venstre, Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti, og Dragør var en af de absolut sidste kommuner i landet, der fik den på plads. 

Dansk Folkeparti meldte hurtigt deres opbakning til borgmesteren og konstitueringsaftalen, men Socialdemokratiet ville ikke melde noget ud forud for den redegørelse af forløbet om den manglende orientering af kommunalbestyrelsen, som borgmesteren gav på det ekstraordinære kommunalbestyrelsesmøde.

- Jeg har fra starten sagt, at vi er nødt til at vide, hvad der er op og ned - hvem der vidste hvad hvornår. Det ved vi så nu. Det er jeg helt tryg ved, og det er hele den socialdemokratiske gruppe, lyder det fra Allan Holst, der er socialdemokratisk 1. viceborgmester i Dragør. 

Vil føre til forandrig

Socialdemokratiet bakker altså også stadig op om den konstitueringsaftale, der først er bindende, når det konstituerende møde er afholdt på tirsdag den 5. december. 

- Det er en kedelig sag, og det er der selvfølgelig nogen, der bruger politisk, men jeg er sikker på, at vi har fået lavet en god aftale med vores samarbejdspartnere, og den aftale holder hele vejen hjem, lyder det fra borgmester Eik Dahl Bidstrup fra Venstre. 

Det ser altså ud til, at Eik Dahl Bidstrup kan fortsætte i fire år mere som borgmester. Han siger, at sagen om den manglende orientering af kommunalbestyrelsen vil føre til forandringer i det administrative og politiske system, så det ikke kan gentage sig. 

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester smækker med døren: ”Partiet har ikke behandlet mig godt”

ole bjørstorp merete amdisen

Kommentator efter bykongens fald: Dette vil jeg især holde øje med

bykonger

Disse Lorry-bykonger har været borgmestre i længst tid

Ole Bjørstorp

Bykonge vraget og er snart færdig som borgmester - her er afløseren

Dragør

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere