Politimand underviste medarbejdere på institution: Nu bruger de mindre magt

Personalet på en døgninstitution i København bruger færre magtanvendelser, efter en politimand gav dem kursus.

De unge, der bor på døgninstitutionen Ungehuset Emdrup i Brønshøj i København, er sårbare.

De er mellem 13 og 19 år og har komplekse psykiske vanskeligheder.

Derfor kan personalet komme ud for at må bruge magt overfor de unge for at sikre sig, at hverken den unge eller andre beboere kommer til skade. Blandt de 30 deltagende i kurset havde alle foretaget en eller flere magtanvendelser.

quote Derfor er det vigtigt, at man kender sine ’triggere’ for at kunne arbejde med dem. Reagerer jeg fx meget voldsomt over trusler mod mine børn, eller når en ung skærer i sig selv foran mig?

Amir Rashid, underviser i kursus i mental parathed, konflikthåndtering og magtanvendelser

Men efter et kursus for alle medarbejderne på døgninstitutionen er antallet af magtanvendelser blevet nedbragt, skriver Københavns Kommune i en pressemeddelelse.

- Faldet viser, at personalegruppen med den fælles tilgang, er mere trygge i forhold til deres egne handleredskaber og ressourcer, siger Gitte Sander Holm, der er leder af Ungehuset Emdrup. 

Personalet på døgnistitutionen består af lærere, socialpædagoger, socialrådgiver, og så har man tæt kontakt til posykologer og psykiatriske sygeplejersker. 

"Kend dine triggere"

Manden, der står bag den succesfulde undervisning, hedder Amir Rashid, og han har en baggrund i politiet i over 20 år, og så arbejder han selv som fast vikar på institutionen Skodsborg.

- Det er ikke alle, der kan arbejde på Emdrup. Man skal være gjort at et særligt stof for at høre på grimme ord og trusler målrettet efter en selv og ens familie og børn, mens man samtidig har ansvaret for de unge og arbejder stenhårdt på at være der for dem og deres udvikling, siger han.

Ungehuset Emdrup ligger i Brønshøj i København.
Ungehuset Emdrup ligger i Brønshøj i København.
Foto: Københavns Kommune

Derfor er det vigtigt, at personalet er forberedt på, hvad der kan møde dem - og påvirke dem mest.

- Derfor er det vigtigt, at man kender sine ’triggere’ for at kunne arbejde med dem. Reagerer jeg fx meget voldsomt over trusler mod mine børn, eller når en ung skærer i sig selv foran mig? Ja, så skal jeg lige tale de episoder igennem med kollegaerne bagefter eller måske tilbuddets psykolog. For de fleste kommer reaktionen først tre til fire dage senere, så man skal være forberedt på, at der kommer en efterreaktion, siger han i en pressemeddelelse.

Efter snakken øvede personalet fastholdeleseteknikker i træningssalen på Hwarang Rødovre Taekwondo Klub, hvor kurset løb af stablen. Derudover lavede de små rollespil.

Og netop rollespillene vil Gitte Sander Holm holde fast i i fremtiden:

- Vi fortsætter med at lave den slags overraskelses-rollespils-øvelser i praksis. Desuden taler vi løbende om konfliktnedtrapning og magtanvendelser på personalemøder og i vores daglige overlap. Det er vores måde at holde gryden i kog, siger hun.

Kom med en tur inden for på Ungehuset Emdrup her:

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik