- De fortjener en hyldest: Politimand reddede Jeanets hunds liv

Jeanet Priess var tæt på at miste sin hund i drukneulykke, men en gruppe piger og en politimand i civil reddede dagen.

Jeanet Priess var ude at gå med hundene Charlie og Zigzag ved Jyllinge Havn i går eftermiddag, da Zigzag pludselig sætter efter en svane i vandet.

Svanen kommer længere og længere ud, det samme gør Zigzag, der nu er så langt ude, at Jeanet Priess mister synet af den i bølgerne. I mellemtiden er den anden hund Charlie også gået i vandet og Jeanet Priess, som er svømmet helt ud til den første bøje opgiver jagten på

quote Alle tankerne flyver igennem mig. Jeg er vildt bange for, at den her hund er druknet. Hvad skal jeg sige til mine to små børn?

Jeanet Priess

- Jeg tænkte, jeg mister min hund nu, for svanen fortsætter bare. Alle tankerne flyver igennem mig. Jeg er vildt bange for, at den her hund er druknet. Hvad skal jeg sige til mine to små børn? Siger Jeanet Priess, der stadig er mærket efter gårsdagens hændelser.

Piger kommer til hjælp

Jeanet Priess hylder både politimanden og pigerne, der reddede de to hunde.
Jeanet Priess hylder både politimanden og pigerne, der reddede de to hunde.
Foto: Privat

På land er en gruppe piger ved at solbade, da de hører råb om hjælp fra Jeanet Priess. Pigerne får Charlie ind på land, men langt ude i horisonten svømmer Zigzag hvileløst efter svanen. Han kommer nu helt ud til sejlrenden, hvor der er meget strøm, imens holder Jeanet Priess ved bøjen, hvor hun selv er i fare for at blive taget med strømmen. Så ser hun en båd komme tættere på:

quote Hvis der ikke var nogen i havnen eller nogen til at hjælpe, så var hunden druknet med den strøm, der var. Jeg er dybt taknemmelig

Jeanet Priess

- På det her tidspunkt kan jeg hverken høre eller se min hund længere. Jeg er grædefærdig. Jeg kan så se, at båden bremser op, og der hopper en mand ned, for at lede efter Charlie, og så ser jeg, at de får trukket ham op i båden, siger hun.

Pigerne på land kommer ud til Jeanet Priess bøje og får trukket hende ud af strømmen og ind på land. En grædefærdig Jeanet får at vide, at pigegruppen går i 9. og 7. klasse på Baunehøj Skole. Lidt efter kommer båden ind til land, og her får Jeanet Priess fortalt, at den mand, der hoppede ned efter Zigzag er en politimand fra Roskilde, der tilfældigvis løb forbi på stranden i sin fritid.

De bør hyldes

I dag ønsker Jeanet Priess at hylde alle de mennesker, der lynhurtigt trådte i karakter, og var med til at redde både hende og Zigzag i går:

- De her mennesker fortjener en hyldest. De har reddet mig og min hund. De agerede uden at tænke. Pigerne beroligede mig. Det var nogle modige piger og politimanden også. Hvis der ikke var nogen i havnen eller nogen til at hjælpe, så var hunden druknet med den strøm, der var. Jeg er dybt taknemmelig, siger hun.

Zigzag nyder solen dagen efter sin lange svømmetur.
Zigzag nyder solen dagen efter sin lange svømmetur.
Foto: Privat

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik