Politikerne raser over bane-forsinkelse: Pendlere må kompenseres

'Jeg finder jeres beslutning særdeles mærkværdig'. Sådan skriver et byrådsmedlem i Greve, der raser over Banedanmarks forsinkelse af Køge Bugt-banen.

Sporarbejdet på Køge Bugt-banen er trukket ud. Det står klart, efter Banedanmark igår fortalte til TV 2 Lorry, at fornyelsesarbejdet på strækningen mellem Køge og Hundige ikke holder tidsplanen.

S-togs trafikken på banen har allerede strakt sig over over en måned, og nu må de mange brugere af banen altså se endnu længere efter det røde S-tog.

Indtil den 12. september må brugerne derfor væbne sig med tålmodighed og sætte sig ind i de gule togbusser, hvor den plamæssige åbning er spore er udskudt til.

- Jeg skal beklage over for passagererne og naboerne til banen, at det er nødvendigt at forlænge fornyelsesarbejdet med to uger på Køge Bugt-banen. Vi er meget ærgerlige over at stå i denne situation, hvor en forlængelse af projektet desværre er eneste mulighed for at blive færdige med de arbejder, der udestår, sagde Steen Neuchs Vedel, der er anlægsdirektør i Banedanmark, til TV 2 Lorry igår.

Men det er ikke godt nok, mener flere politikere fra det berørte område.

Her har et Venstremedlem fra Greve Byråd Morten Dahlin taget sagen i egen hånd og skrevet et brev til Per Jacobsen, der er administrerende direktør i Banedanmark.

I brevet inviterer han direktøren til at tage en tur i togbusserne, som for tiden erstatter S-toget.

- For mig virker det som om, Banedanmark slet ikke forstår, hvor generende det faktisk er for os pendlere, når de igen og igen bliver forsinket, og det er måske fordi direktøren han ikke selv er tvunget til at køre i togbus, siger Morten Dahlin (V) til TV 2 Lorry.

Derfor opfordrer han også Banedanmark til at kompensere de mange pendlere økonomisk, selvom det er DSB, der normalt udbetaler kompensation. Banedanmark bør nemlig betale, da det er deres arbejde, der er forsinket, mener Morten Dahlin.

- Hvis du går ind i en butik og køber et produkt, og produktet så ikke lever op til det butikken havde lovet dig, så får du jo pengene tilbage eller afslag i prisen. Sådan burde det også være for Banedanmark, siger Morten Dahlin.

Flere andre politikere har også meldt sig på banen. Blandt dem er folketingsmedlem og gruppeformand for Socialdemokraterne, Henrik Sass Larsen, der på sin Facebook-profil opfordrer Banedanmark til at kompensere de rejsende økonomisk.

I en mail til TV 2 Lorry oplyser Banedanmark, at de ikke har lovhjemmel til at udbetale kompensation for hverken aflysninger eller forsinkelser.

Desuden kan pendlerne på strækningen mellem Køge og Hundige ikke søge økonomisk kompensation gennem den normale rejsetidsgaranti. Det skyldes, at togbusser ikke er omfattet af garantien, oplyser DSB.

 


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik