Politikere vil omgå loven for herbergspladser til udlændinge

Politikerne vil have de udenlandske hjemløse væk fra gaderne i København. Også selvom de bliver nødt til at bøje reglerne

Presset for at få skaffet flere herbergspladser til udenlandske hjemløse vokser. Flere københavnske politikere er nu klar til at udfordre loven, som forbyder kommunen at hjælpe hjemløse, som kommer fra udlandet.

TV 2 Lorry har flere gange fortalt, at der ligger hjemløse fra udlandet og sover flere steder i byen. Blandt andet på Rådhuspladsen. Byens eneste herberg til udenlandske hjemløse her i Stengade har slet ikke pladser nok.

En grund til, at der mangler pladser, er at Københavns kommune ifølge loven ikke må hjælpe de hjemløse. Og faktisk risikerer de københavnske politikere dagbøder, hvis de gør det. Men flere politikere er nu parat til at finde en måde at omgå loven.

- En måde kunne være at give penge til de private organisationer, der må hjælpe de udenlandske hjemløse. Det er i hvert fald helt sikkert, at de vi skal have fundet en løsning inden det bliver rigtig koldt, siger Henrik Nord som er medlem af Københavns kommunes Socialudvalg for de radikale


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik