Politikere til borgere: Hvad skal der ske med torvet?

Hillerød Kommune inviterer til borgermøde om planerne for Hillerød Torv. Der foreligger en plan, men den er på ingen måde endelig, lyder det fra politiker.

Sådan ser et forslag til det nye torv ud. Foto: Hillerød Kommune

Torvet i Hillerød er langt fra så idyllisk, brugbart og lækkert, som det kan være.

På mange måder kan det bedst beskrives som en hældende plads med brosten, en asfalteret vej, der går langs bagsiden af torvet, og et område, der mest af alt bruges som gennemgang mellem den øvre og nedre del af gågaden.

Derfor har en gruppe nedsat af byrådet i kommunen nu undersøgt, hvordan torvet kan få den plads i bybilledet, som den med sin centrale placering ud til slotssøen med udsigt mod Frederiksborg Slot inviterer til.

Torvet i profil. Foto: Hillerød Kommune

Torvet i profil. Foto: Hillerød Kommune

Torvet skal være et naturligt samlingssted

- Noget af torvet har været en gammel parkeringsplads. Og så bliver det nærmest delt mellem den øvre og den nedre del af gågaden. Det er forvirrende og uens i sit udtryk, lyder det fra Dan Riise (V), som er formand for Arkitektur, Byplan og Trafikudvalget i Hillerød Kommune.

Gruppen har set på mulighederne og fået artikekter til at give deres bud på det perfekte torv, men selvom forslaget er godt ifølge Dan Riise (V), er den på ingen måde fastlagt endnu.

Læs også 6-årige Ea var dødssyg af kræft: Fik lov til at være prinsesse for en dag

- Vi vil gerne snakke med hele byen om det. Og så må vi bagefter beslutte, hvad vi synes der skal ske, siger Dan Riise til TV 2 Lorry.

Hillerød Kommune inviterer derfor til borger- og debatmøde om torvets fremtid onsdag den 19. september klokken 19-21 på rådhuset, hvor borgerne også kan høre nærmere om det forslag, der er blevet udarbejdet.

Før i tiden var der slet ikke åbent ned til vandet ved Hillerød Torv. Her udgjorde statuen af Frederik VII slutningen af torvet. Foto: Hillerød Kommune

Politiker: Vi vil høre, hvad folk synes om det hele

- Man kunne godt ønske sig, at det var noget smukt, som kunne vare i lang tid og som samtidig var brugbart til store events, lyder det fra Dan Riise, der samtidig påpeger, at kommunen har modtaget både positive og negative tilkendegivelser om planerne for et nyt torv.

Læs også Nu kan unge chatte anonymt med kommunen: "Flere tør skrive"

- Man kan sige, at torvet skal fungere til hverdag, til fest og alt det ind imellem. Det her er et forslag til byen om, hvorvidt det er det her, vi skal gøre. Eller skal vi gøre noget helt andet - eller slet ikke skal gøre noget. Vi vil gerne høre, hvad folk synes om det hele, lyder det fra politikeren.

Du kan se meget mere om kommunens oplæg og helhedsplanen ved at klikke her.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik