Politikere strides om dispensation til moskebyggeri

Dansk Folkeparti kalder det dobbeltmoralsk, at socialdemokraterne vil afbryde samarbejdet med Islamisk Trossamfund, men tillade byggeriet af en stormoske på Dortheavej.

Der tegner sig et flertal for at Københavns Borgerrepræsentation vil afbryde samarbejdet med Islamisk Trossamfund.

- Det er jo langt ude at opfordre til drab på homoseksuelle eller vold mod kvinder som nogle af de her prædikanter har gjort så det tager jeg på alle måder afstand fra, siger socialdemokraternes politiske ordfører, Lars Aslan Rasmussen til TV 2 Lorry.

Men her hører enigheden op. For der tegner sig også et bredt politisk flertal for at give Islamisk Trossamfund en dispensation så de kan opføre en 18 meter høj stor moske med kulturhus på Dortheavej.

Det er da dobbeltmoralsk når man med den ene hånd sidder og siger, at vi har med en organisation at gøre, der er så forfærdelig, at man ikke ønsker at samarbejde med dem fra kommunens side. Til gengæld så belønner man dem med en dispensation, så de kan bygge en stormoske inde midt i København, siger Dansk Folkepartis kultur- og fritidsborgmester, Carl Christian Ebbesen.

Islamisk Trossamfund arbejder lige nu på at indsamle de cirka 80 millioner kroner, det vil koste at opføre den nye moske med kulturhus på Dortheavej.

Ifølge Lars Aslan Rasmussen, så har Islamisk Trossamfund grundloven på sin side.

- Det er ikke et spørgsmål om, hvad jeg synes er rigtigt eller forkert. Det er et spørgsmål om, at vi har religionsfrihed her i Danmark, og der har man ret til at have en moske, hvis det er det man ønsker.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik