Politikere: Stop huslejefidus på Strøget

Udlejere skjuler rabatordninger og kræver højere huslejer af butikkerne på Strøget, men den fidus skal stoppe nu, mener et politisk flertal.

Det skal være slut med smarte huslejefiduser, der kan presse lejepriserne op i et niveau, hvor de ikke hører hjemme på landets populære handelsgader. Sådan lyder det nu fra et politisk flertal i Folketinget, skriver Finans.

Huslejefidusen går ud på, at man skjuler diverse rabataftaler, som butikker har fået for at indgå en lejekontrakt med en høj årlig husleje. Udlejer bruger den høje husleje til at argumentere for, at andre butikker skal stige i husleje, men det sker uden at fortælle om rabatterne

- På mange måder er det en bekymrende udvikling, der er blevet beskrevet, og vi vil nu bede om et samråd med erhvervs- og vækstministeren. Det vil vi bl.a. for at få hans vurdering af den huslejekarrusel, som jeg mener, at det her er udtryk for, siger Morten Bødskov, erhvervsordfører for Socialdemokraterne til Finans.

Dansk Erhverv har foreslået et servicetjek af erhvervslejeloven for at sikre, at udlejningen på Strøget og andre handelsgader, hvor priserne på ejendomme er eksploderet over de seneste år, går ordentligt til fremover.

Et forslag som Socialdemokraterne, SF , Enhedslisten og Dansk Folkeparti bakker op om.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Politik

Ole Bjørstorp

Vraget borgmester truede med at forlade S - nu skifter han mening

Stormflod (1)

Ny rapport om kæmpe ø-projekt får lunken modtagelse: "Det er simpelthen dødens pølse"

Enhedslistens erhvervsordfører Victoria Velasquez

Enhedslisten vil give gavekort til millioner af danskere

vote-hilleroed.jpg

Magten kan skifte ved kommunalvalget i Hillerød - nu vil V og S vise deres forskelligheder

København

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere