Politikere står på spring for at løse rockersag i Vanløse

Københavns Kommune arbejder på højtryk for at finde på løsninger for rocker-konflikten i et villakvarter i Vanløse.

Det siger teknik og miljøborgmester, Ayfer Baykal efter at Bandidos-rockerne har forlangt en halv million af naboerne for at flytte.

Det skriver DR P4 København.

I nat blev der også kastet to mursten gennem ruderne hos grundejerforeningens formand.

Baykal forsikrer derfor at kommunen er på sagen.

- Jeg vil gerne have, at min forvaltning går på overarbejde og undersøger, om der er noget andet end planloven, man kan bruge til stresse rockere ud af det boligkvarter, siger Ayfer Baykal til DR P4 København.

Baykal: Der er meget stor politisk vilje for at løse situationen

Dermed er hun på linje med De konservatives Jakob Næsager, der ønsker at kommunen involverer både bandeenheden, SKAT og jobcentrene for at bekæmpe rockerne i Vanløse.

Ayfer Baykal kan dog endnu ikke sige, hvad kommunen gør i sagen.

- Jeg skal ikke love de borgere, at jeg kan løse situationen på et døgn, men jeg ved, at der er meget stor politisk vilje inklusiv fra mig selv, siger Ayfer Baykal.

Og politisk vilje er der også hos Overborgmester Frank Jensen. Han mener, at hvis man ikke kan sætte rockerne på gaden, så skal man gå efter dem enkeltvis.

- Så må man jo gå efter dem en efter en, være over nakken på dem og hvis de begår kriminalitet - så er det jo der, vi kan dokumentere, at de er forsamlede med det formål, siger Frank Jensen til DR P4 København.

Overborgmester ønsker at bruge bestemmelser i planloven

Han har dog ikke helt opgivet at bruge planloven til at sætte rockerne på gaden, sådan som teknik- og miljøborgmester, Ayfer Baykal ellers har gjort.

- Jeg er bekendt med, at der er kommuner, blandt andet i Ringsted, hvor man har fået en rockerborg nedlagt blandt andet ved at bruge bestemmelserne i planloven. Hvis man kan i Ringsted, så kan man også i København, siger Frank Jensen.

Beboerne har været utrygge over rockernes tilstedeværelse på villavejen siden de flyttede ind i et hus september sidste år.

Ayfer Baykal mødes med beboerne i dag for at høre, hvad de mener, der kan gøres i sagen.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik