Politikere: Snyd med ETK-kurser skal undersøges

Hvem snød hvem, da ETK under Køge Kommune i 2009 fik udbetalt 230.000 kroner i statsstøtte til en række kurser, der aldrig blev afholdt?

Det spørgsmål vil politikerne i byrådet i Køge nu have undersøgt til bunds, for faktum er, at medarbejderne aldrig var på kursus, men at støttekronerne alligevel rullede ind i ETK's kasse, skriver DAGBLADET Køge.
- Der er noget galt i den virksomhed, det står jo helt klart. En eller anden i ETK må jo have skrevet under på det her, og vi er ganske enkelt nødt til at få afdækket, om der er begået noget bedragerisk i systemet, siger byrådsmedlem Finn Buch Petersen (D), som forventer en redegørelse i sagen så hurtigt som muligt.
Finn Buch Petersen er helt uforstående overfor ledelsens udmelding om, at medarbejderne faktisk skulle have gennemført dele af kurset på 37 timer men have glemt at skrive det timesedlerne.
- Jeg kan slet ikke leve med, at der ikke er styr på, hvad medarbejderne laver, og jeg tror ikke på den udmelding. Et eller andet sted er der begået noget bedragerisk, det er min klare opfattelse, siger Finn Buch Petersen til DAGBLADET Køge.
De Konservatives gruppeformand Flemming Christensen forventer ligeledes, at sagen bliver lagt klart frem.
Formand for det politiske ETK-udvalg Søren Brask (DF) fastholder ledelsens tidligere forklaring om, at ETK er blevet snydt af det eksterne firma Human Innovation, der stod for det administrative omkring kurserne i 2009. Human Innovation er i dag tvangsopløst. Søren Brask lover dog en redegørelse, hvis der stilles krav om det.

Mest læst i dag

Se flere

Mest læst i dag

Se flere

Samfund

julefrokost

Hårdt pressede restauranter: Ni ud af ti julefrokoster i år er aflyst

Gadehavegård, Ibrahim El-Khatib

play”Det er ligegyldigt, at vi er røget af ghettolisten. Skaden er sket”

Bispeparken

playFandt 22 beboere med uddannelse fra udlandet - nu ryger boligområde af ghettoliste

20191202-185853-5-1920x1279we

playHer er den nye ghettoliste - halvt så mange ghettoer i hovedstadsområdet

Lorryland

Forsiden lige nu

Se flere

På forsiden nu

Se flere