Politikere går nye veje i kampen mod trafikstøj

Politikere på tværs af partiskel vil på lørdag gå fra dør til dør i Gladsaxe for at indsamle underskrifter i kampen mod motorvejsstøjen.

Kampen mod trafikstøjen på Motorring har stået på i årevis på den københavnske vestegn, og det får nu en gruppe politikere til at gå nye veje.

Folketingspolitikere og lokalpolitikere vil på lørdag gå fra dør til dør i Gladsaxe for at indsamle elektroniske underskrifter i kampen mod støjen.

quote Er der noget politikere respekterer, så er det, når rigtig mange mennesker melder ud, at det her har de fået nok af

Venstres folketingskandidat Mads Fuglede

En af dem er Gladsaxes socialdemokratiske borgmester, Trine Græse. Gladsaxe er nemlig den kommune, der er hårdest plaget af motorvejsstøj. I alt er cirka 8.000 hustande berørt.

- Vi er voldsomt støjplaget i Gladsaxe. Vi er nødt til at have borgerne med, for vi er nødt til at få råbt Folketinget op, siger Trine Græse til TV 2 Lorry.

Artiklen fortsætter under billedet!

Gladsaxes borgemester Trine Græse mener, at problemerne med støj er taget til i styrke, og derfor må der gøres.
Gladsaxes borgemester Trine Græse mener, at problemerne med støj er taget til i styrke, og derfor må der gøres.
Foto: TV 2 Kosmopol

Tværpolitisk samarbejde

Arbejdet med at få samlet underskrifter ind er et tværpolitisk samarbejde. Ønsket om at bekæmpe støjgenerne bliver nemlig delt af politikere fra både rød og blå blok, som repræsenterer området.

Venstres folketingskandidat Mads Fuglede vil møde op og stemme dørklokker sammen med Trine Græsted. Også han mener, at det skal findes en løsning på de massive støjgener fra motorvejen.

- Det at være meget støjudsat handler ikke om, hvilken politisk farve, man har. Det er mere noget geografik om, hvor man bor. Og hvis man bor i en af de kommuner, som er meget plaget af støj som eksempelvis Gladsaxe, så er det faktisk svært at finde nogen, der ikke synes, der skal gøres noget ved det her, siger Mads Fuglede til TV 2 Lorry.

quote De sidste år er støjen steget rigtig meget, og det oplever alle borgere, og derfor får vi også flere henvendelser

Gladsaxes borgmester Trine Græse

En national sag

Underskrifterne, som bliver indsamlet, vil politikerne bruge til at vise, at ønsket om mindre trafikstøj er en national problemstilling, der kræver mere bevågenhed og en større prioritering i Folketinget, forklarer Mads Fuglede.

- Når vi kan vise herude, at alle politiske partier bakker, så håber vi også, at alle politiske partier på Christiansborg og i landet vil tage støjen alvorligt, så det bliver en ret at bo et sted, hvor man ikke er så støjplaget, som tilfældet er i dag, siger han.

Om underskrifterne skal afleveres til transportministeren er endnu uvist. Ifølge Mads Fuglede handler det først og fremmest om at have dem som en form for dokumentation på, at der er et reelt problem, som optager mange borgere.

- Er der noget politikere respekterer, så er det når rigtig mange mennesker melder ud, at det her har de fået nok af, siger han.

Borgmester Trine mener, at støjen bliver værre for hver eneste dag, og derfor må der handles.

- De sidste år er støjen steget rigtig meget, og det oplever alle borgere, og derfor får vi også flere henvendelser, siger hun.

Alle er velkomne til at være med til underskriftindsamlingen på lørdag. Den starter ved Kvickly på Buddingevej klokken 12, hvorfra den starter. Du kan læse mere her.

Se mere i dette indslag.

Politikere går nye veje i kampen for at få reduceret støjen i den støjplagede kommune.

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik