Politikere og erhvervsliv går sammen i trafikkamp

Ivrig debat hos Haldor Topsøe i Frederikssund om Nordsjællands haltende trafik.

Trængsel i og omkring hovedstadsområdet er et stigende problem. Foto: Dennis Lehmann - Ritzau Scanpix

02:51

Opgaven med at få udbygget motorvejene har høj priroritet hos politikerne i Lorryland. Men pendlerne de må stadig sidde i kø på frederiksundsmotorvejen og hillerødmotorvejen, der på trods af deres navne endnu ikke er i nærheden af at nå til de to store nordsjællanddske byer. Det er dog ikke kun bilister og politikere der savmer et bedre vejnet. Også de store virksomheder i de to nordsjællandke hovedbyer er afhænge af bedre infrastruktur, hvis de for alvor skal kunne hoppe med på vækstvognen. Idag var en af virksomhederne så vært for en konference, der skal vise virksomhedernes syn på ufærdige motorveje

1 af 2

Den store Frederikssund-virksomhed Haldor Topsøe har 600 medarbejdere i sin produktionbsafdeling. I dag fik den derudover besøg af 60 gæster, da et debatmøde om trafikudviklingen i Nordsjælland blev holdt netop på hos Haldor Topsøe. Og selvfølgelig kom debatten til at handle om Frederikssundsmotorvejen, der ikke går til Frederikssund og om Hillerødmotorvejen, der ikke går til Hillerød. Begge stopper de længe før den by, de har navn efter - og det rammer tusinder af pendlere, som dagligt må holde i lange køer i myldretiden.

Læs også Efter opråb fra 29 kommuner: Her er transportministerens svar

En af mødets deltagere, Michael Almer, der er HR-direktør i Foss, lægger ikke skjul på vigtigheden af bedre trafikale forhold.

-Det er altafgørende for os, at de medarbejdere, vi skal ansætte næste år, ikke skal sidde og hænge i kø på Hillerødmotorvejen hver morgen, siger han.  

(Obs: I videoen herover fremgår det, at Michael Almer arbejder hos Haldor Topsøe - men det er ikke tilfældet. Det er Foss, han er ansat på.)

Og Haldor Topsøes ledelse er heller ikke i tvivl:

-Jeg synes, at vi i dag har sendt et signal dag om, at vi står sammen for at få de her enormt vigtige projekter til at ske i virkeligheden. Det er det, der kan gøre en forskel for os, forklarer senior vice president Kim Saaby Hedegaard.

Læs også 29 borgmestre gør som jyderne og råber Folketinget op: Indhent efterslæbet nu!

Dagens møde havde deltagelse både af erhvervsfolk, borgmestre, byrødder og folketingspolitikere. Det var Trafiknetværk Nordsjælland, der havde taget initiativ til mødet. I det sidder Venstre-folketingspolitikeren Hans Andersen.

-Vi kan se sort på hvidt, at pengene er blevet sendt forbi Nordsjælland, når det kommer til vejprojekter. Konferencen skal hjælpe med til, at vi alle får de skarpeste argumenter når vi møder ministeren og andre folketingsmedlemmer, siger han.Tilmeld dig vores nyhedsbrev og bliv dagligt opdateret

Læs vores privatlivspolitik