Efter ny politistruktur: Købmanden i Dalby frygter fremtiden

Omstruktureringen af Nordsjællands Politi vækker bekymring hos de ansatte i Dagli' Brugsen i Dalby. Her frygter de længere udrykningstid.

Når Nordsjællands Politis patruljer fremover møder på arbejde, så kommer det til at foregå i enten Hillerød, Helsingør eller Gentofte.

En ny politistruktur betyder nemlig, at der fremover ikke længere vil være patruljer at finde på politistationen i Frederikssund.

Og selvom beslutningen om at flytte politiet er taget, så er der flere der håber, den bliver omstødt.

Røveri har sat spor

I Dagli' Brugsen i Dalby syd for Frederikssund er personalet nogle af dem der håber, at politiet får lov at blive i Frederikssund.

For år tilbage var de udsat for væbnet røveri, og den oplevelse sidder stadig i flere af de ansatte.

- Det fylder det, at man faktisk tænker rigtig meget over det, når man går her. Man er meget opmærksom på kunderne, siger Terese Rasmussen, salgsassistent i Dagli' Brugsen.

Hvis politiet fremover skal rykke ud fra Hillerød til Dalby, så er turen over 30 kilometer lang. Det er for lang tid at vente på hjælp, mener personalet i Dagli' Brugsen, og Frederikssunds borgmester John Schmidt Andersen, Venstre, er enig. 

Politistationen i Frederikssund skal fremover huse færdselspolitiet og hundebetjentene.

- Det er jeg selvfølgelig utrolig ked af, for det kommer vi til at mangle i vores dagligdag og i billedet her i Frederikssund kommune, siger han til TV 2 Lorry.

Ikke længere ventetider

Selvom patruljerne fremover ikke længere vil køre fra politistationen i Frederikssund, så kommer det ikke til at medføre længere ventetider, mener politidirektør i Nordsjællands Politi Jens-Christian Bülow.

- De venter ikke på stationen, til borgeren ringer om hjælp. Når de møder på vagten, så finder de deres makker og gør bilen klar, og så kører de ud, så de allerede er på gaden, når behovet opstår, siger han.

Det får dog ikke borgmesterens bekymring til at forsvinde.

- Ved større hændelser, som man jo også bliver udsat for i Frederikssund kommune, så mangler du anden udrykning, og så tager det altså lang tid at komme fra Hillerød, siger han.

Skal tages op på ministerniveau

Derfor vil borgmesteren nu forsøge at få justitsminister Søren Pape Poulsen, De Konservative, til at blande sig i sagen.

- Jeg vil personligt gøre alt for, at borgerne i min kommune kan få hurtigt hjælp fra politiet. Om det så betyder, at jeg skal trække lidt i mine kontakter på Christiansborg for at få justitsministeren i tale, siger John Schmidt Andersen til TV 2 Lorry.

Tilbage i Dalby tvivler personalet i Dagli' Brugsen også på, om en ny politistruktur vil være vejen til hurtigere udrykninger.

- Nu har jeg boet her i 14 år, og det er meget få gange, jeg har set dem her, så det har jeg svært ved at tro på. Men jeg vil da ønske, det kan blive sådan, siger Terese Rasmussen.

Politistationen i Frederikssund skal fremover huse færdselspolitiet og hundebetjentene.


Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik

Oversigt

Seneste nyt

    Overblik

    Overblik