Borgmester Ole Bondo Christensen og Viceborgmester Susanne Mortensen klippede snoren sammen repræsentanter fra de optrædende kor. Foto: Mikkel Arnfred

Farum Gospel sang det nye atrium op. Foto: Mikkel Arnfred

Borgmester Ole Bondo Christensen får overrakt 'nøglen til huset' fra Erik Bech-Pedersen fra totalentreprenøren Anker Hansen og co. Foto: Mikkel Arnfred

1 af 3

Politikere og borgere indviede nyt rådhus i Furesø

Lørdag blev Furesøs nye samlede rådhus 'Sløjfen' officielt indviet med gospelsang.

Lørdag blev Furesøs nye samlede rådhus 'Sløjfen' officielt indviet.

Rådhusfunktionerne har hidtil været spredt på forskellige adresser i kommunen, men nu er det blevet samlet de i det ombyggede rådhus på Stiager 2, der også fungerer som borgernes hus.

Borgmester Ole Bondo Christensen (Soc.dem) og Viceborgmester Susanne Mortensen (C) klippede snoren sammen repræsentanter fra de optrædende kor.

-Med det samlede rådhus sikrer vi lavere driftsudgifter og en bedre koordination mellem de forskellige grene af kommunens forvaltning. Samtidig får vi et hus, der kan rumme de mange aktiviteter og fællesskaber, som Furesø byder på. Vores mange foreninger bliver et aktivt og dagligt indslag i huset, fortæller Ole Bondo Christensen.

Læs også Samlet byråd bag nyt budget i Furesø

Alle foreninger er velkommen

Under indvielsen var den årlige forenings- og kulturfestival og det nye folkemøde inviteret indenfor i huset.

Alle foreninger kan fra årsskiftet booke lokaler til deres aktiviteter på rådhuset. Tue Bertelsen, der er formand for Kulturelt Samråd, som arrangerer forenings- og kulturfestivalen, mener festivalen får nogle attraktive rammer på Sløjfen.

- Selvfølgelig skal vi prøve at have forenings- og kulturfestivalen i borgernes hus. Det flotte nye atrium, som binder bygningen sammen bliver en interessant ramme, hvor man kan møde de enkelte foreninger i mødelokalerne, men også mødes ude i selve atriet i mere uformelle rammer, fortæller Tue Bertelsen.

Medarbejderne tager allerede mandag den 11. september forskud på det nye rådhus, mens foreningerne fra årsskiftet får mulighed for at booke mødelokalerne i eftermiddags- og aftentimerne.

Læs også Furesø-borgmester til vrede borgere: Det har hele tiden været planen